Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yurtlarından çıkarılan öğrencilerden açıklama: İlk vazgeçilen gençlik olamaz

Yurtlarından çıkarılan öğrencilerden açıklama: İlk vazgeçilen gençlik olamaz


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtlara depremzedelerin yerleştirileceğini, tüm üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceğini açıklamasının ardından KYK’ye bağlı yurtlarda kalan öğrenciler zor durumda kaldı. Sosyal medya da öğrencilerin büyük tepkisini çeken karara karşı, Cevizlibağ KYK Yurdu önünde önünde bir araya gelen Özgürlükçü Gençlik de “Bir kamu hizmeti tamamen durdurularak başka bir hizmet sunulamaz” diyerek duruma tepki gösterdi.

Özgürlükçü Gençlik, sözcüsü Cevizlibağ KYK Yurdu önünde şu açıklamayı yaptı:

‘BÖYLE GÜNDE BU AÇIKLAMAYI YAPANLAR UTANSIN’

“Bugün üniversitelerin online mı tatil mi olacağını tam olarak anlamadığımız açıklama yapıldı. Ardından yurtlarımızda arkadaşlarımız apar topar eşyaları koridorlara bırakılarak dışarı atıldı. Belli bir saat verildi boşaltmaları için. Depremin hala etkisindeyiz, yakınlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik. Deprem merkezi koordinasyonundan geldik. Bize böyle bir günde böyle bir açıklamayı yapanlar utansın. Bizler böyle günler geçerken yurtlarımız önünde bu açıklamayı da yapmak zorunda kalıyoruz. Yurtlar devletin yedek konaklama merkezleri değildir.

‘YETKİLİLER BİLMİYORSA GENÇLİK ÖĞRETECEK’

Biz eğitim görüyoruz, eğitim. Deprem olur yurtları boşaltın, yangın olur boşaltın, salgın olur boşaltın. Bir kamu hizmeti tamamen durdurularak başka bir hizmet sunulamaz. Bunu o yetkililer bilmiyorsa gençlik onlara öğretecek, onlar da bunu uygulamayı bilecekler. Arkadaşlarımız bir yere kovamazlar. Böyle bir karar alamazlar. İlk vazgeçilen gençlik, hayatımız, eğitim olamaz”

‘YURTLARIMIZDAN ZORLA ÇIKARTILIYORUZ’

Öte yandan Twitter’da #ÜniversiteyiKapatmaSarayıAç etiketi açıldı. “#ÜniversiteyiKapatmaSarayıAç” etiketiyle paylaşım yapan Kampüs Cadıları şu paylaşımı yaptı:

“ Tek adamın fermanı sonucu üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle yurtlarımızdan zorla çıkartılıyoruz. Göreviniz depremzedeler için uygun barınma yerlerini tahsis etmek, öğrencileri yurttan atmak değil! #ÜniversiteyiKapatmaSarayıAç”

‘KARAR KRİZİ ÇÖZMEYE YÖNELİK DEĞİL’

İTÜ Dayanışması’nın tepkisi ise şöyle:

“Üniversitelerin kapatılması kararı deprem krizini çözmeye yönelik değil öğrencilerin dayanışmasını engellemeye yönelik bir karardır. Online eğitim istemiyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version