Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’dan Türkiye’ye deprem nedeniyle taziye ve dayanışma mesajları

Yunanistan'da devlet yetkililerinin yanı sıra tüm siyasi partiler Türk halkının yaşadığı facialardan duydukları derin üzüntülerini paylaşan mesajlar yayınladılar.


Yunanistan’da devlet yetkililerinin yanı sıra tüm siyasi partiler Türk halkının yaşadığı facialardan duydukları derin üzüntülerini paylaşan mesajlar yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Ekaterina Sakkelaropoulou Türkiye’deki depremlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek depremzedelerle dayanışma içinde oldukları ve kurtarma ekiplerini destekledikleri mesajını paylaştı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra TV kanallarına yaptığı canlı açıklamasında “Yardım amacıyla Yunan EMAK (enkaz ve itfaiye) birimlerinin Türkiye’ye gönderildiğini” söyledi ve “Türkiye’nin talep etmesi halinde depremzedelere ilaç, çadır, battaniye ve sağlık ekipleri göndermeye hazır olduklarını” belirtti.

Yapılan açıklamaya göre Miçotakis’in talimatından sonra C-130 askeri nakliye uçağıyla Türkiye’ye gönderilen 21 EMAK itfaiye/enkaz kurtarma komandosu, 2 enkaz kurtarma köpeği ve 5 doktora Yunan deprem dairesi başkanı sismolog Efthimios Lekkas da eşlik etti.

Atina Ortodoks Kilisesi Başpiskopos’u İeronimos da “Dost Türk halkına geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – STELYO BERBERAKİS

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version