Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yıkılan apartmanlardan numuneler alınıyor; ilk tespitler vahim

Yıkılan apartmanlardan numuneler alınıyor; ilk tespitler vahim


Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremde şu ana kadar 200 bine yakın konut kullanılamaz hale geldi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanması sonrası rakamın önümüzdeki günlerde 250 bini bile aşması bekleniyor.

Bir çok ilde arama kurtarma çalışmaları sona erdi, enkaz kaldırma çalışmalarına geçildi. Bu arada yıkılan binalardan beton ve demir örnekleri de alınmaya başlandı. Gaziantep’te yıkılan binalardan alınan örnekler, durumun ‘vahim’ olduğunu gösteriyor.

Fox TV’de yayınlanan haber programında canlı yayında konuşan bilirkişi, ilk gözlemlerini aktardı. Buna göre aldığı beton örneklerinin standartlara uygun olmadığını, kalitesinin düşük olduğunu anlattı.

Rejimin haber ajansı AA’nın aktardığına göre benzer sonuçlar Diyarbakır’da yapılan incelemelerde de görüldü. Yıkılan yapılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Bağlar ilçesinde bulunan Yoldaş Apartmanı enkazından alınan numuneye göre yıkılan binada, ‘düşük kalitede malzemeְ’ kullanıldığı tespit edildi.

Binada ayrıca, İnşaat tekniğine göre donatıların birleştirilmediği ve kolonlar binanın yüksekliğine oranla çok zayıf olduğu belirlendi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version