Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Valiliklere ikinci yarıyıl genelgesi

Valiliklere ikinci yarıyıl genelgesi


Artı Gerçek – İçişleri Bakanlığı’nın eğitim-öğretimin ikinci yarıyılına ilişkin genelgesinde, okullarda güvenlik tedbirlerinin artırılması, yakınlardaki metruk yapıların yıkılması istendi. Genelgeye göre okul servisleri de önümüzdeki hafta boyunca denetlenecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi.

Genelgeye göre, vali ve kaymakamların başkanlığında ilgili paydaşların katılımıyla okul servis taşımacılığı faaliyetleri gözden geçirilecek, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce toplantı düzenlenecek. Okul çevrelerinde yaşanan kazalara ilişkin risk analiz değerlendirmeleri yapılacak. Okul servis araçlarına yönelik denetimler, eğitim kurumlarının açılış tarihleri esas alınarak hafta boyunca kesintisiz yapılacak ve eğitim-öğretim yılı süresince planlı denetimlere devam edilecek.

OKUL ÇEVRESİNDE TRAFİK TEDBİRLERİ ARTIRILACAK

Okul idareleri ile irtibat kurularak okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde, çevresinde ve güzergahlarında gerekli trafik tedbirlerinin alınması için ekip ve personel görevlendirilecek.

Okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yayaların yoğun olduğu ya da trafik akımının yayalara risk oluşturduğu yerlerde ve bu yerlerin çevresindeki cadde, sokak ve güzergahlarda azami hız sınırının saatte 30 km’ye düşürülmesi çalışmaları sürdürülecek.

Okullardaki güvenlik kameraları kontrol edilecek. Eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkilediği düşünülen metruk bina ve yapıların yıkılması sağlanacak.

Okul çevrelerinde uyuşturucu ve uyarıcı maddelere yönelik tedbirler artırılacak. (AA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version