Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Valilik Bazarcix’ta arama çalışmalarının tamamlandığını açıkladı


HABER MERKEZİ – Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, depremin merkez üssü Mereş’in Bazarcix ilçesinde arama kurtarma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Mereş’in Bazarcix ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kaymakamlık bahçesinde açıklama yaptı. Tekbıyıkoğlu, ilçede arama kurtarma çalışmalarını tamamladıklarını iddia etti.

Tekbıyıkoğlu, “872 enkazdan canlı ihbarı gelen, içerisinde canlı varlığı tespit edilen bütün enkazlara müdahale ettik ve bunların içerisinden 41 vatandaşımızı canlı kurtardık. 379 vatandaşımız bu afette yaralandı. Maalesef 413 vatandaşımızı ise bu büyük afette kaybetmiş bulunmaktayız” dedi.  İlçede 2 bin çadırın kurulduğunu da sözlerine ekleyen Tekbıyıkoğlu, “8 çadır kent oluşturduk. Yaklaşık 25 bin kişiye günlük sıcak yemek vermekteyiz. Pazarcık’ın 74 kırsal mahallesi, 10 merkez mahallesi, 74 de bağlısı bulunmakta. Bütün mahallelerimize, kırsal mahallelerimize ve bunların bağlılarına ulaşmış durumdayız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version