Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üniversitelerde uzaktan eğitim kararına siyasi liderlerden tepki

Üniversitelerde uzaktan eğitim kararına siyasi liderlerden tepki


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maraş merkezli iki büyük depremin altıncı gününde, tüm üniversitelerin ikinci yarıyılda tatil edileceğini duyurması tepkilere yol açtı. İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Kampüs sadece ders dinlenilen bir mekan değil , öğrencilerin güvenle sosyalleştiği ortamlardır” vurgusu yapılarak, KYK yurtlarından önce devlet misafirhaneleri, oteller ve pansiyonların depremzede ailelerin barınma sorununu çözmek için kullanılabileceğinin altı çizildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Sakın okulları kapatmayın elimizde bir tek gençlerimiz kaldı” dedi.

‘BAŞKA GEREKÇESİ VARSA PAYLAŞILMAŞLI’

İYİ Parti’den tüm üniversitelerin yarıyıl boyunca tatil edilmesi ve uzaktan eğitim kararıyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca, “uzaktan eğitim kararının KYK yurtlarının kullanılmasından başka bir gerekçesi varsa, bu gerekçe açıkça kamuoyuyla paylaşılmalıdır” uyarısı yapıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“1) Depremin yarattığı büyük travmanın atlatılabilmesi için, öğrencilerin izole olmaması ve sosyal ortamlarından koparılmaması gerekir. Üniversite kampüsü öğrencinin sadece sınıfta ders dinlediği bir mekan değil, aynı zamanda güvenli bir şekilde sosyalleştiği ortamdır.

‘BAŞKA ALTERNATİFLER DÜŞÜNÜLMELİ’

2) KYK yurtlarının kullanılmasından önce alternatifler düşünülmelidir. Örneğin; devlet misafirhaneleri, oteller ve pansiyonlar depremzede ailelerin barınma sorununu çözmek için kullanılabilir.

3) Depremzede öğrencilerimiz uzaktan eğitim için gerekli olan araçlara sahip değiller. Manevi ve maddi olarak büyük sıkıntı içerisindeler. Böyle bir durumda uzaktan eğitime geçilmesi yerine, öğrencilerin başka üniversitelere yatay geçişleri ivedilikle sağlanmalı veya kendilerine eğitim haklarını bir dönem dondurma hakkı verilmeli.

‘İLK ÇARE OLARAK DÜŞÜNÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

4) Pandemi sürecinde yapılan araştırmalar, uzaktan eğitimin nitelikli fırsat eşitliğini engellediğini ve öğrenciler arasında adaletsizlikler yarattığını tartışmasız bir şekilde gösteriyor. Pandemi sebebiyle zorunlu olarak verilen uzaktan eğitimin tekrar ilk çare olarak düşünülmesi kabul edilemez.

5) Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz sebebiyle, halihazırda öğrencilerimizin bütün ülkede barınma sorunu bulunmaktadır. Bu soruna geçici çözüm olarak KYK yurtlarının dar odalarına ek yataklar yerleştirilmiştir. Bu odaların bir ailenin barınabilmesi için ne derece uygun olup olmadığı da dikkate alınmalıdır.

Üniversitelerde uzaktan eğitime geçiş kararının KYK yurtlarının kullanılmasından başka bir gerekçesi varsa, bu gerekçe açıkça kamuoyuyla paylaşılmalıdır!”

‘GENÇLERİMİZE DAHA FAZLA ZARAR VERMEYELİM’

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesinin ardından okulların da kapatılacağı iddialarıyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu ise ruh sağlığına dikkat çekerek “Gençlerimize daha fazla zarar vermeyelim” dedi:

“Sakın okulları kapatmayın, sakın. Covid sırasında gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü. Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Sakın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version