Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Twitter’a ‘uyarı’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Twitter'a 'uyarı'


Artı Gerçek – Deprem sonrası yaşananlarla ilişkin bilgi alınan ve yardımların da organize edildiği popüler sosyal medya platformu Twitter uygulamasına erişim kısıtlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter yetkilileriyle yaptığı toplantıda Twitter’a dezenformasyona karşı görevini hatırlattığı belirtildi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir Youtube’daki deprem canlı yayında İletişim Başkanlığı’nda yetkililerle görüşme yaptığını ve Twitter ve TikTok’a BTK tarafından müdahale edildiğini aktarmıştı. Özdemir, canlı yayında yaptığı açıklamada İletişim Başkanlığı’nın Twitter’ı ilgili yasalar gereğince BTK’nin kestiğini duyurdu. Özdemir ayrıca Twitter’ın, para cezasını ödemediği için kısıtlama getirildiğini söylemişti.

AA’da yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımların konuşulduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version