Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜBİTAK’tan KHK’lı depremzedelere burs yok

TÜBİTAK’tan KHK’lı depremzedelere burs yok


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), deprem bölgesindeki illerde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için yayınladığı burs başvuru ilanında hukuksuzluğa imza attı. TÜBİTAK, OHAL kapsamında yürürlüğe konan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamu görevinden veya meslekten ihraç edilen kişilere burs vermeyeceğini ilan etti.

TÜBİTAK’ın duyurduğu bursa başvuru yapabilmek için Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki üniversitelerde lisans, tezli yüksek lisans veya doktora derecesi veren bir programda kayıtlı öğrenci olmak ya da bu illerde ikamet eden doktora derecesini almış araştırmacı olmak gerekiyor.

Ayrıca bu illerdeki üniversitelerin dışındaki yükseköğrenim kurumlarına devam eden ancak depremden doğrudan etkilenen lisans öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi, doktora öğrencisi ya da doktora sonrası araştırmacılar da başvuru yapabilecek.

TÜBİTAK, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki üniversitelere devam eden veya bu iller dışındaki illerde eğitim gören, deprem etkilenmiş olan KHK’lıların ise burs başvurunu kabul etmeyeceğini açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version