Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜBİTAK, ‘soykırım’ suçunun altını dolduruyor; tamamı yargılanacak!

TÜBİTAK, ‘soykırım’ suçunun altını dolduruyor; tamamı yargılanacak!


TÜBİTAK’ın depremzede üniversite, lisans üstü ve doktora öğrencileri için yayınladığı burs başvurusunda ‘KHK’lı olmama’ şartı araması kamuoyunun tepkisini çekti. Hukukçular TÜBİTAK’ın ‘nefret ve soykırım suçu’ işlediği konusunda hemfikir. Muhtemel bir iktidar değişikliğinde söz konusu başvuru formuna ‘nefret suçunu’ oluşturan 4. maddeyi ekleyenler hukuk önünde hesap verecek. ‘İnsanlığa karşı suçlarda’ zaman aşımı da yok!

TÜBİTAK, depremzede Üniversite, lisansüstü ve doktora öğrencileri için burs başvuru formu yayınladı. Formda söz konusu bursu alabilmenin şartlarından biri de ‘KHK’lı olmamak’ olarak açıklanıyor. Başvuru şartlarındaki 4. madde aynen şöyle: “OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan KHK’larda öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından ÇIKARILMAMIŞ olmak…”

Madde çok açık. TÜBİTAK, hukuksuz KHK’larla görevinden ihraç edilen depremzede öğrencilere burs vermeyeceğini ilan ediyor. KHK’lı iseniz, depremzede bile olmasınız devletin sağladığı burstan faydalanamıyorsunuz.

Rezalet uygulama, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, hukukçu Ertuğrul Günay, “Soru sormakta cesaret, araştırmakta hürriyet ve farklı olana adaletin olmadığı yerde, bilim olmaz. Bir depremzedenin #khk’lı olması halinde burs alamayacağını söylemek, adaletsizlikten öte ayrımcılıktır. Bu şartnamenin gerçek olmamasını dilerim @Tubitak ” ifadelerini kullandı.

KHK’lı Cumhuriyet Savcısı Erdem Gençay ise tepkisini çektiği kısa bir video ile gösterdi: “TÜBİTAK, ‘KHK’lıysan burs yok, KHK’lıysan sen depremzede bile olsan vatandaş değilsin’ diyor. Bu yaptığınız nefret ve ayrımcılık suçuna girer. Soykırım suçunun altını doldurmuş oluyorsunuz. KHK’lılara karşı bir soykırım var. Böyle birşey olabilir mi? KHK’lı oldukları için depremzedelere burs vvermiyorum diyebilir mi? Kimin parasını kime vermiyorsunuz siz? Yaptığınız suç…”

SOYKIRIMIN EN AHLAKSIZ BELGESİ!

Avukat Osman Zerey, şu tepkiyi gösterdi: “Soykırımın en ahlaksız belgesi. TÜBİTAK depremzedeler için burs başvurusu yayınladı. 4.şart KHK’lı olmamak. KHK’lı iseniz Depremzede olsanız bile size hiçbir hak tanınmıyor. Unutmayın! ‘Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur.’”

AYRIMCILIK YAPIYOR, KİN VE NEFRET SUÇU İŞLİYORSUNUZ

Gazeteci Sırrı Er ise şunları yazdı: “Rezilliğin sözlük anlamını açıklıyorum merak edenler için… 4. madde KHK’lı olmamak. Yani KHK’lıysanız sizi depremzede olarak görmüyor. @Tubitak Ayrımcılık, kin, nefret, tahkir ve tahrik suçu işliyorsunuz! Sahi siz kimsiniz?! Bu hakkı ve selahiyeti kim verdi size?! Rezillik!!”

KHK Platformu sözcülerinden Münir Korkmaz da tepkiliydi: “Sonunda bunu da gördük! TÜBİTAK depremzedeler için burs başvurusu yayınladı. 4.şart KHK’lı olmamak. Deprem dahi sizi vicdana getiremedi. Bıkmadınız mı hala bize düşman hukuku uygulamaktan. Az kaldı.Bunun bedelini sandıkta ödeyeceksiniz”

BU KADAR BÜYÜK ACILARA RAĞMEN HÂLÂ DERS ALMIYORLAR

Avukat Ömer Turanlı şunları yazdı: “KHK’lı depremzedelere BURS YOK. Tübitak depremzedeler için yayınladığı burs başvurusunda KHK’ lıları hariç tuttu. Gözlerime inanamadım, hala kin ve nefret, bu kadar büyük acılar dahi insanlara ders olmuyor. Suç işlemek ve ahlaksızca devam etmek budur.”

KHK’lı hakim Sevil Yılmaz’ın konuyla ilgili paylaşımı ise şöyle: “KHK’lı depremzedelere BURS YOK. Tübitak depremzedeler için yayınladığı burs başvurusunda KHK’ lıları hariç tuttu. Gözlerime inanamadım, hala kin ve nefret, bu kadar büyük acılar dahi insanlara ders olmuyor.”

DÜŞMAN HUKUKU UYGULANDIĞININ İTİRAFI 

Avukat Hatice Yıldız, TÜBİTAK’ın ‘düşman hukuku’ uyguladığını yazdı: “Hoşaf suyunun proje diye finale kaldığı, hayvanat bahçesi müdürünün başkan yapıldığı @Tubitak Kurumların ederini kadrolarının yetkinliği belirler. O yetkinlik olmayınca yaptıkları iş böyle fecaat oluyor. KHK’lılara düşman hukuku uygulandığının belgesi bu.”

DEPREMZEDELER ARASINDA BİLE AYRIM YAPILIYOR!

İnsan hakları hukukçusu Nevra Kadıgil ise şu paylaşımda bulundu: TÜBİTAK “depremzede öğrenciler” için vereceği burs için KHK’lı olmama şartı arıyor. “Depremzedeler” arasında dahi “ayrım” yapacak kadar insanlıktan çıkmış bir anlayış bu ! İnsanlığa karşı işlenen suçların kanıtı niteliğinde bir belge daha! Hukuku ve bilimi temsil etmesi gereken kurumların bu kavramları öldürdükleri, daha önemlisi insani değerleri öldürdükleri bir dönem yaşıyoruz ! Bu da olmaz denilen şeyleri utanmadan yapıyorlar. Her gün insanlıktan utandığımız yeni fiiller işliyorlar. Elbet bu ülkeye hukuk gelecek ve insanlığa karşı bu suçları işleyenler hukuk önünde hesap verecekler!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version