Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

The Telegraph yazdı: Türkiye’deki yeniden inşa çalışmaları 25 yıl kadar sürebilir

The Telegraph yazdı: Türkiye’deki yeniden inşa çalışmaları 25 yıl kadar sürebilir


Fotoğraf: Prof. Dr. Pelin Gündeş’in sosyal medya hesabından alınmıştır.

İngiliz Telegraph gazetesine konuşan acil durum planlaması ve yönetimi profesörü Prof. David Alexander, Türkiye’deki yeniden inşa çalışmalarının ülkedeki ekonomik krizi tırmandıracağını söyledi. Alexander’a göre yeniden inşanın tamamlanması 25 yıl sürebilir.

Kahramanmaraş merkezli iki depremde düne kadar 40 bin civarında insan hayatını kaybetti. Önümüzdeki günlerde bu rakamın artacağından kimsenin kuşkusu yok. İngiliz The Telegraph depremin ekonomik yüküyle ilgili bir haber yayınladı. İçerisinde uzman görüşlerinin yer aldığı habere göre afet ekonomik krizi daha da derinleştirecek.

University College London’da acil durum planlaması ve yönetimi profesörü olan David Alexander, doğal afetlerin neden olduğu hasarın genellikle iki bileşene ayrılabileceğini söylüyor: tehlike (depremin kendisi) ve güvenlik açığı (bir ülkedeki binaların durumu).

Alexander, Türkiye’deki yıkımı, “Ortada cehalet, ihmal ve yolsuzluk var” diyerek açıklıyor. Zira eğer binalar kuralına uygun yapılış olsaydı, yıkım bu kadar büyük olmayacaktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlerini kaybedenlere bir yıl içinde evlerinin yeniden inşa edileceği sözünü verdi. Ancak UCL’den Alexander’a göre, Türkiye’deki tam yeniden inşa çalışmalarının tamamlanması 25 yıl kadar sürebilir. Ayrıca inşa edileceklerin bu sefer de doğru standartları karşılayacağına dair bir garanti yok. Bunun yanı sıra ülkenin tehlikeli mali durumu da yeniden inşa çabalarını zorlaştırabilir veya hükümetin Mayıs ayında yapılması planlanan seçimlerden önce verdiği diğer sözleri tutamaz hale getirebilir.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version