Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taliban, Suriye ve Türkiye’ye deprem yardımı gönderecek

Taliban, Suriye ve Türkiye'ye deprem yardımı gönderecek


Afganistan’da 2011’de yönetimi ele geçiren ve katı şeriat uygulamalarını halka dayatan Taliban yönetimi 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Suriye ve Türkiye’ye “ortak insanlık ve İslam kardeşliği çerçevesinde” yardım yapacağını açıkladı.

Ciddi bir ekonomik ve insani krizin pençesinde olan ve kendisi de Birleşmiş Milletler’in yaptırımları altındaki Afganistan’da Taliban’ın kontrolündeki Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Suriye’ye yapılacak yardımın miktarını 165 bin dolar (yaklaşık 3 milyon Türk liresı) olarak açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında ” Afganistan İslam Emirliği ortak insanlık ve İslami kardeşlik temelinde Türkiye ve Suriye’ye sırasıyla 111 bin 24 dolar ve 55 bin 512 dolar yardım paketini duyuruyor” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki pek çok yardım grubu, Taliban yönetiminin kadın STK çalışanlarının işe gitmesini yasaklamasının ardından operasyonlarını kısmen askıya almış ve bu da ajansları muhafazakar ülkede birçok programı yürütemez hale getirmişti.. Batılı diplomatlar, kadın hakları konusundaki tutumunu değiştirmedikçe Taliban yönetimini resmen tanımayı düşünmeyeceklerini açıklamıştı. Bir zamanlar Afganistan devlet bütçesinin belkemiğini oluşturan kalkınma fonlarının kesilmesine rağmen, Dünya Bankası bir raporunda Taliban yönetiminin -bir kısmı komşu Pakistan’a kömür olmak üzere- ihracatı artırdığını ve gümrük vergileri de dahil olmak üzere gelir tahsilatının güçlü kaldığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version