Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suudi Arabistan’dan deprem bölgelerine 49 milyon dolarlık yatırım

Suudi Arabistan'dan deprem bölgelerine 49 milyon dolarlık yatırım


– Suudi Arabistan, Maraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye’de yaklaşık 1 milyar TL’lik yardım projesi yapma kararı aldı. Suudi devlet televizyonu, Türkiye ve Suriye’de büyük yıkıma uğrayan bölgelerin yeniden inşası için 183 milyon riyali (48.8 milyon dolar) yeni ve çeşitli insani yardım projelerine imza atılacağını duyurdu.

Öte yandan, Suudi Arabistan deprem yardımı yollamayı da sürdürüyor. Suudi devlet ajansı SPA’da yer alan haberde, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın talimatları doğrultusunda tıbbi malzemeler, gıda kolileri ve uyku tulumu gibi 75 tonluk yardım malzemesini taşıyan uçağın Gaziantep Havalimanı’na indiği belirtildi. Böylece şu ana kadar Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye yardım malzemesi taşıyan 12 uçak gönderilmiş oldu.

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi Başkanı Abdullah bin Abdulaziz er-Rabia, 14 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine 3 bin konteyner ev gönderileceğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version