Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’nin pek çok bölgesinde kurtarma çalışmaları sürüyor

Suriye'nin pek çok bölgesinde kurtarma çalışmaları sürüyor


– İlk olarak Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki bir depremle daha sarsılan bölgede çevre illerin yanı sıra Mısır, Irak, Lübnan ve Suriye de sarsıntılardan etkilendi. Suriye’nin Halep vilayeti başta olmak üzere pek çok bölgesinden ölüm ve yıkım haberleri geliyor.

Suriye devlet televizyonu, Halep, Hama ve Lazkiye vilayetlerinde en az 430 kişinin öldüğünü, 1000’den fazla yaralı olduğunu duyurdu. Halep Hastanesi’ne çok sayıda yaralının götürüldüğü belirtiliyor.

Hama’da da kurtarma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan İdlib kentinde de pek çok binanın yıkıldığı bilgileri geliyor. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz netlik yok.

Afrin bölgesinde bulunan Cinderes’te de yıkılan binalar olduğu görüldü. Binalarda arama kurtarma çalışmaları güçlükle devam ediyor. Şu ana kadar kaydedilen en yüksek kaybının Cinderes’te olduğu belirtiliyor.

Suriye devlet medyasının verdiği sayının sadece hükümet kontrolündeki bölgelerdeki ölümleri içerdiği düşünülüyor. Birleşmiş Milletler ölü sayısını 255 olarak duyururken, silahlı muhalefetin kontrolündeki İdlib ve çevresinde faaliyet gösteren Beyaz Miğferler isimli kuruluş ise bu bölgelerdeki ölü sayısını 211 olarak verdi, 419 kişinin yaralandığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version