Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’nin Halep kentinde enkaz altında bir bebek dünyaya geldi

Suriye'nin Halep kentinde enkaz altında bir bebek dünyaya geldi


– Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Suriye’de büyük yıkıma yol açtı. Suriye resmi haber ajansı ülkede ölenlerin sayısının 812’ye yükseldiğini duyurdu. Silahlı muhalefetin kontrolündeki bölgelerde de ayrıca 800’e yakın kişinin öldüğü iddia ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, enkazlardan yürek burkan haberler de gelmeye devam ediyor. Ülkenin Halep kentinde bulunan bir enkazda hamile bir kadının enkaz altında doğum yapması sonucu bir bebek dünyaya geldi. Bebeğin annesi doğumun ardından enkaz altında can verirken, bebeğin çevredekiler tarafından battaniyeye sarıldığı görüldü.

18 AYLIK BEBEK ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

Öte yandan, Suriye’nin Azez kentinde de 18 aylık bir bebeğin enkazdan yara almadan kurtarıldığı belirtildi. Reuters ajansının bildirdiğine göre, Raghad İsmail adlı bebeğin amcası Ebu Hussam, “İsmail’in babasının sağ olduğunu ancak belinin kırılmış olabileceğini” belirtti. Hussam, “İsmail’in hamile annesi, beş ve dört yaşlarındaki iki kardeşi ile birlikte öldüğünü” doğruladı.

İRAN VE IRAK SURİYE’YE ACİL YARDIM MALZEMELERİ GÖNDERDİ

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Suriye’ye Irak ve İran’dan gönderilen yardım uçakları Suriye’nin başkenti Şam’daki Uluslararası Havalimanı’na sabah saatlerinde indi. Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre Irak’tan gelen uçaklar 70 ton gıda, tıbbi malzeme, battaniye ve diğer acil yardım malzemelerini getirdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya-es Sudani pazartesi günü yaptığı açıklamada barınma malzemeleri, ilaç, yakıt ve ilkyardım malzemelerini hava yoluyla göndereceklerini duyurmuştu. İran’ın yaptığı yardımlar ise pazartesi erken saatlerde Suriye’ye ulaştı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan pazartesi günkü açıklamasında Suriye’de depremin vurduğu bölgelere insani yardım yapacaklarını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version