Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye’de enkazda doğan ‘Aye’ bebeği amcası evlat edindi

Suriye'de enkazda doğan 'Aye' bebeği amcası evlat edindi


– Suriye’de Afrin’e bağlı Cinderes’te depremin hemen ardından bir enkazın altında doğan ‘Aye’ (Aya) (Arapça ayet, mucize, Allah’ın işareti) bebeği, amcası evlat edindi. Enkazdan çıkarıldığı anın görüntüleri tüm dünyada viral olan Aye bebek, annesi, babası ve dört kardeşinin öldüğü enkazdan kurtarıldığında hâlâ göbek kordonuyla annesine bağlıydı.

Tedavi altına alındığı hastane personeli tarafından ‘Aye’ ismi verilen bebeği evlat edinen amcası, ona ölen annesinin adını verdi. ‘Afraa’ ismi verilen ‘Aye’yi evlat edinen amca, “Afraa bizim için çok değerli. Ailesinde ondan başka kimse kalmadı. O sadece bizim için değil, kaybettiğimiz tüm akrabalarımızdan kalan çok kıymetli bir hatıra” diye konuştu. Aile, Afraa bebeği yeni doğan kız çocuklarıyla beraber büyüteceklerini söyledi.

KAÇIRILMAK İSTENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Enkazdan çıkarıldığı görüntülerin viral olmasının ardından binlerce kişinin evlat edinmek istediği Afraa bebeğin tedavi gördüğü hastaneyi bir grup silahlı saldırgan basmıştı. Saldırganlar her ne kadar hedeflerinin ‘Aye’ değil, dövdükleri hastane müdürü olduğunu iddia etseler de, bebeğin etrafındaki güvenlik tedbirleri artırılmış ve ‘güvenli bir yere nakledildiği’ açıklanmıştı.

BM: SURİYE’DE 9 MİLYON KİŞİ DEPREMLERDEN ETKİLENDİ

Suriye’nin kuzeybatısında, silahlı isyancıların kontrolündeki bölgelerdeki can kaybının 4 bini geçtiği belirtiliyor. Hükümetin kontrolündeki bölgelerdeki ölü sayısı ise 1400’ün üzerinde. Birleşmiş Milletler, depremlerden 9 milyon Suriyelinin etkilendiğini duyurarak önümüzdeki üç ay içindeki acil insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için 400 milyon dolarlık yardım çağrısında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version