Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleyman Soylu: Ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara 3 bin TL kira yardımı yapılacak

Süleyman Soylu: Ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara 3 bin TL kira yardımı yapılacak


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedelere yapılacak kira yardımının 3 bin liraya çıktığını, 15 bin lira da taşınma yardımı alacaklarını belirtti. Evleri yıkılan ve kiraya çıkmak zorunda kalan ev sahiplerine ise 5 bin lira kira yardımı yapılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, depremin vurduğu Malatya’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu, depremzedelere yapılacak kira yardımının 3 bin liraya çıktığını, 15 bin lira da taşınma yardımı alacaklarını söyledi. Soylu, şunları söyledi:

MURAT KURUM: MALATYA’DAKİ KONUTLARI 1 YILDA İNŞA EDECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise şunları söyledi: “Demografik ve kültürel yapıyı değerlendirerek çalışıyoruz. Yeni Malatya’ya ilişkin kararları istişare ettik. Yeni Malatya, Doğanşehir, Akçadağ’ı inşa edeceğiz. Malatya’daki konutları 1 yıl içerisinde inşa edeceğiz. 1 milyon 316 bin binanın incelenmesi tamamlandı. 173 bin bina ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılacak durumda.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version