Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sözcü yazarı Muratoğlu: Türkiye’nin altın ithal edecek dövizi neredeyse bitti

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, altın ithalatının geçici olarak durdurulduğuna ilişkin haberleri, "Türkiye'nin altın ithal edecek dövizi neredeyse bitti" diyerek yorumladı.


Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, altın ithalatının geçici olarak durdurulduğuna ilişkin haberleri, “Türkiye’nin altın ithal edecek dövizi neredeyse bitti” diyerek yorumladı.

Muratoğlu, altın ithalatının ocak ayında 68 bin 330 kilogram ile verilerin tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördüğünü ve Türk halkının tasarruflarını altına yönelerek gerçekleştirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Peki altın almak isteyen vatandaş ne yapacak? Bir süre piyasadakiler ile idare etmeye çalışacak. Sonrasında ‘Darphane Altın Sertifikası’na yönlendirilmeye başlanacak. Tamam bir altın değil, yastık altına koyamazsın, şıkır şıkır bileğine takamazsın ama Borsa İstanbul’da satabilirsin.”

“Sıra halkın evindeki birikimlerine mi gelmişti?”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Yeni Ekonomi Paketi’nde vatandaştan altın toplamak da olduğunu belirten Muratoğlu, “Vatandaş neden altınlarını devlete veriyordu? Savaşta mıydık? Kıtlık mı çıkmıştı? Tüm kaynakları mı tükettiler de sıra halkın evindeki birikimlerine mi gelmişti? Galiba seçenek ‘c’ şıkkı” diye belirtti.

Muratoğlu, karar için, “Türkiye’nin altın ithal edecek dövizi neredeyse bitti” yorumunu yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version