Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’dan ‘asker kışladan çıkmadı’ eleştirisine cevap: Teyakkuz halindeydi!

Soylu’dan ‘asker kışladan çıkmadı’ eleştirisine cevap: Teyakkuz halindeydi!


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. “Asker kışladan çıkmadı.” eleştirilerine cevap veren Soylu, “Uluslararası yardım istediğimiz yerde askerimiz, polisimiz teyakkuz halinde.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 7 bin 598 müstakil binada delil tespiti işleminin tamamlandığını, 612 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını ve 184’ünün tutuklandığını anlatan Bekir Bozdağ, “Enkaz kaldırma çalışmalarını yıkılan binalarda tamamladık. Vefat edenlerle ilgili kimliklendirme tamamen tamamlanmış oldu. Diyarbakır’da vefat edenlerden kimliklendirilmeyen kalmadı. Deprem bölgelerinde hırsızlık vakalarına baktığımızda 351 vaka olduğunu görüyoruz. Yağma konusuna gelince vaka sayısı sadece 4’tü. Tutuklama sayısı da 4’tür. Adli veriler yağma konusundaki algı operasyonunun gerçeği göstermediğini yansıtmaktadır. Dolandırıcılıktan 7 kişi tutuklandı.” dedi.

İSİAS OTEL SORUŞTURMASINDA GİZLİLİ KARARI YOK

35 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel soruşturmasıyla ilgili de konuşan Bekir Bozdağ, “Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde Isias Otel’de KKTC’den gelen 35 kardeşimiz hayatını kaybetmişti. Ersin Tatar, aradı ve benden adli konularda bilgi aldı. Kamuoyunda Isias otelle ilgili gizlilik kararı verildiğine dair iddialar var. Gizlilik kararı verilen herhangi bir soruşturma yoktur.” ifadelerini kullandı.

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINA AĞIR YAPTIRIM GELİYOR

Adalet Bakanlığı olarak bazı mevzuatları da güncellyeceklerini anlatan Bekir Bozdağ, “Bir hazırlık içindeyiz. Deprem döneminde yaşanan zorluklardan istifade ederek haksız kazanç elde etmek isteyenlerle ilgili yeni yaptırım uygulamasına geçilecek. Kira, nakliye gibi hizmetlerde haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız.” diye konuştu.

SOYLU: BU KADAR YAYGININI GÖRMEDİK

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamaları ise şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version