Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu, yabancı ekiplerin güvenlik kaygıları için ‘iftira’ dedi

Soylu, yabancı ekiplerin güvenlik kaygıları için 'iftira' dedi


Artı Gerçek – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avustralya ve Almanya ekiplerinin güvenlik kaygısıyla Hatay’daki enkaz çalışmalarına ara vermesine tepki göstererek Ayıp değil mi, Bu millete bu kadar iftira atılır mı?” dedi.

Soylu, Maraş merkezli depremlerin altıncı gününde Maraş’taki kriz merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Soylu, arama kurtarma çalışmaları için Hatay’a gelen Almanya ve Avusturya ekiplerinin yardım çalışmalarına güvenlik tehditleri nedeniyle ara vermesiyle ilgili açıklamsında “Türkiye’ye iftira atıldığını” savundu.

“Ayıp değil mi?” diyen Soylu şöyle konuştu:

“Neymiş Avusturya’nın arama kurtarma ekibi darp iddiasıyla görevi bırakmış… İlk günden itibaren 416 olay meydana geldi. Deprem olmadan önceki 6 günde ise 586 olay meydana gelmiş” dedi ve ekledi: “Bu millete bu kadar iftira atılır mı? Ayıp değil mi? Ülkemizin en zor zamanında, tüm dünyanın en büyük depremi olarak adlandırdığı bir zaman içinde elime bir fırsat geçirdim, acaba siyaseten bir şey çıkarabilir miyim diye, canı çıksın siyasetinizin.”

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından birçok noktadan yağma haberleri gelirken, Avusturya ve Almanya’dan arama kurtarma için Türkiye’ye gönderilen askeri kurtarma ekibinin “kötüleşen güvenlik durumu” nedeniyle çalışmalarını askıya aldığı belirtilmişti.

Avusturyalı bir sözcü, “bazı gruplar arasında çatışma çıktığını” savunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version