Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu: 04.21’de Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk bilgiyi verdik

Soylu: 04.21'de Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk bilgiyi verdik


Artı Gerçek – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) değerlendirme toplantısı düzenledi. “Deprem sabahı askerin çıkılmasına müsaade edilmedi” iddialarına yanıt veren Soylu, depremin ardından bölgedeki güvenlik güçlerinin sayısının 3 katına çıkarıldığını belirtti.

Bakan Soylu “Deprem saat 04.17’de oldu. Biz saat 05.00 gibi AFAD’daydık. 04.19’da haber aldıktan sonra, 04.21’de Sayın Cumhurbaşkanımıza depremle ilgili ilk bilgiyi verdik. O zaman tam çözülme olmamıştı. Sonra tekrar deprem çözüldü” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Deprem saat 04.17’de oldu. Biz saat 05.00 gibi AFAD’daydık. 04.19’da haber aldıktan sonra, 04.21’de Sayın Cumhurbaşkanımıza depremle ilgili ilk bilgiyi verdik. O zaman tam çözülme olmamıştı. Yani depremin merkezinin Kahramanmaraş, Gaziantep ve ya Osmaniye civarında olabileceğini değerlendirerek, ilk gelen bilgiyi verdik. Sonra tekrar deprem çözüldü. 7.5, daha sonra revize edilerek 7.7 olduğunu kendilerine arz ettik.

‘ULUSLARARASI YARDIMDA ZATEN ASKERİMİZ, JANDARMAMIZ, POLİSİMİZ TEYAKUZDADIR’

Biz hemen AFAD’a geçiyoruz dedik. Birkaç arkadaşımızla da telefonla konuştuk. 4’üncü seviye bir alarm verdik. Uluslararası yardım istedik ve bu kadar çabuk bir sürede istedik. Uluslararası yardım istediğimiz yerde kendi askerimiz, jandarmamız, polisimiz zaten teyakkuzdadır. Herkes teyakkuz halinde. Bunu sürekli bir yalan, dedikodu mekanizması, zafiyet mekanizması olarak ortaya koymak, elbette ki karşı karşıya kaldığımız olayın ölçeğiyle de, bizi bıraktığı etkileri sebebiyle de çok yakışmadığını, ayıp edildiğini ve kurumların, insanların, kişilerin üzerinden, bu olayın üzerinden bir yıpratmanın, hele ki şu süreçte kimseye bir faydası olmayacağını ve bunları bırakıp hep birlikte buradan çıkmanın ve tekrar bir umut oluşturmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

‘GÜVENLİK GÜÇLERİNİ 3 KATINA ÇIKARDIK’

Bu esnada da, güvenlik konusunda işin başından itibaren bu bölgedeki güvenlik sayısı 3 katına çıkarıldı. Bekçisinden, polisine, jandarmasına kadar, takviye edilen güvenlik birimlerimize kadar, bu bölgede 3 katına çıkardık. Çünkü girilmemesi gereken enkazlar var, korunması gereken enkazlar var, bütün bunları yapan bir anlayışı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version