Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sırıtan validen yardım depolarını boşaltma girişimi


SEMSÛR – Depremzedelerin tepkilerine sırıtarak karşılık vermesiyle gündeme gelen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, HDP ve gönüllülerin ilk günden halka ulaştırdığı yardımların toplandığı merkezin boşaltılması yönünde baskı kurmaya başladı. 

 

Depremin harabeye çevirdiği Semsûr’da yurttaşlara yardım götürmeyen vali, kent halkına yardım dağıtanların depolarını boşaltması için talimat verdi. 6 Şubat’ta yaşanan depremden sonra halka yardım götürmeyen ve kendisini “Yardımlar nerede?” diye protesto edenlere sırıtarak karşılık veren Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, bu kez halka yardım eden kurumların depolarına göz dikti. Depremin yaşandığı ilk gün Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar Birliği (TMMOB), bölge baroları ve yöre dernekleri kentte Kriz Koordinasyon Masası kurdu. Enkaz altındaki yurttaşların arama kurtarma çalışmalarından çadır kent kurulmasına birçok alanda yardım ağı kuran koordinasyon, Türkiye ve Kurdistan’ın birçok kentinden gelen gıda, kıyafet ve çadır gibi yardımları halka ulaştırdı.

 

Kriz Koordinasyon Masası, Semsûr Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) iki depo tedarik ederek, gelen yardım malzemelerini burada toplamaya başladı. Vali Çuhadar, gelen yardımları kentin belirli bölgelerinde toplayan ve buradan kent merkezi, ilçeler, köyler ve mezralara kadar ulaştıran koordinasyonun depolarının boşaltılması için talimat verdi. 

 

VALİ DEPO SAHİBİNİ TEHDİT ETTİ 

 

Edinilen bilgilere göre; dün depoların sahibi olan D.A. ile M.Ç., OSB Başkanlığına gittiği sırada Vali Çuhadar oraya geldi. M.Ç.’yi yanına çağıran Çuhadar, D.A.’yı da kastederek, “Hemen iki depoyu boşaltacaksınız” tehdidinde bulunduğu öğrenildi. M.Ç.’nin “Kendiliğinden gelişen bir durum oldu” demesi üzerine Çuhadar, “Siz dilekçe yazın, biz onları çıkartırız” diyerek, emniyete dilekçe vermeleri yönünde baskı kurdu. 

 

ÇADIR KENTE AFAD BASKISI

 

Ayrıca Kriz Koordinasyon Masası’nın kurduğu çadır kente de el konulmak istendiği öğrenildi. 17 Şubat’ta çadır kenti kontrol etmeye gelen AFAD ekiplerinin, kendilerinden birinin çadır kentin yönetiminde olmasının zorunlu olduğunu söylediği belirtildi. 

 

MA / Ömer Akın

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version