Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sêrt’te Gemlik yürüyüşüne katılım çağrısı


SÊRT – HDP’li Sıdık Taş, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için Gemlik yürüyüşüne kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Sêrt İl Örgütü “Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde tecrit ve komplolar” başlığıyla bir halk toplantısı düzenledi. Deniz Poyraz Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya HDP Sêrt Milletvekilli Sıdık Taş, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi,  görevden alınarak yerine kayyım atanan Sêrt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık,  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşil Sol Parti (YSP) ve HDP İl Örgütleri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan HDP’li Sıdık Taş, 24 yıldır komplonun devam ettiğini belirterek, “Emperyalist göçler Öcalan’ın dünyaya yayılan paradigmasından korktukları için komploya başvurdu. Bu sadece Yunanistan, Kenya ya da Amerika ile sınırlı kalan bir komplo değil. Karanlık göçlerin birleştiği, anlaşma yaptığı bir süreç.  Amaçları dünyaya yayılan Öcalan felsefesinin önünü kesmek, ancak 24 yıllık süreçte bu paradigma ve felsefe dünyanın neredeyse her yerine yayılmış durumda” diye konuştu.

Komplonun ağırlaştırılmış tecrit ile devam ettirildiğini kaydeden Taş, tecridin kaldırılması için 6 Ocak günü başlayacak olan Gemlik yürüyüşünün önemli olduğunu belirtti. Birçok yerden katılımın sağlanacağı yürüyüşe Sêrt halkının da katılacağını söyleyen Taş, İmralı’da başlayan tecridin yaşamın her alanına yayıldığına değindi. Yürüyüşe kitlesel katılımın önemli olduğunu dile getiren Taş, komplonun boşa çıkarıldığını 24’üncü yılda da göstermek için yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version