Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savaşın yıldönümünde ‘direniş hatırası’: Ukrayna, Banksy’nin Putin’i ‘alaşağı eden’ eserinden pul çıkardı

Savaşın yıldönümünde 'direniş hatırası': Ukrayna, Banksy'nin Putin'i 'alaşağı eden' eserinden pul çıkardı


– Ukrayna, Rusya ile savaşın birinci yıldönümünü nedeniyle ünlü grafiti sanatçısı Banksy’nin duvar resmini içeren posta pulları çıkardı. Duvar resminde, judocu kimliğiyle de bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e benzeyen bir adamın, bir çocukla maç yaparken alaşağı edildiği anı resmediyor. Pulların sol alt köşesine kara kuşak sahibi Rus lidere hitaben kısaltılmış bir küfür içeren ibarenin eklenmesi de dikkat çekti.

Eserin orijinali, başkent Kiev yakınlarındaki Borodyanka kasabasında Rus bombardımanında yıkılan bir evin kalıntılarında bulunuyor.

PULLARI SATIN ALMAK İSTEYEN UKRAYNALILAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Pulları satın almak için Kiev’deki postanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Ukraynalılar, Bansky’nin savaştan en çok etkilenen bazı kasabalardaki binalarda ürettiği eserleri, Rusya’ya direnişinin bir simgesi olarak görüyor.

BORODYANKA KASABASI SAVAŞ SUÇU İDDİALARININ MERKEZİNDE YER ALIYORDU

Savaşın ilk günlerinde Rus ordusu tarafından ele geçirilen Borodyanka kasabasını yeniden kontrol altına alan Ukrayna, Rusya’nın burada savaş suçları işlediğini öne sürmüştü. Rusya sivillere yönelik kasıtlı saldırılar yaptığı iddialarını reddederken, Ukrayna tarafı başta Kiev ve çevresinde bulunan toplu mezarları Rusya’nın savaş suçu işlediğine kanıt olarak gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version