Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sancar: İktidar kötülük örgütlüyor, iyilik toplumsal dayanışmadan geçiyor


ANKARA – HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iktidarın kötülük örgütlediğini belirterek, “İyiliği inşa etmenin yolu da toplumsal dayanışmadan geçiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve heyet, depremde yaralananların tedavi altında alındığı Etlik Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane başhekimden bilgi aldı. Sancar, ziyaret sonrası hastane önünde açıklamalarda bulundu. 

800 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA 

Deprem bölgesinde enkaz altında yaralanan 800 kişinin Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi altında olduğu bilgisini paylaşan Sancar, “Felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu herkes görüyor. Bir doğal afet olarak görülemez, sadece bir doğal afet olarak değerlendirilemez. Deprem bir doğa olayıdır, yıkıma veya insanlık trajedisine dönüştüren şey yönetimlerdir, devletlerin tutumudur, yaptıkları ve yapmadıkları şeylerdir. Yıkımın hem bu kadar büyük olması sonuçlarının bu kadar vahim, ağır olması konusunda dile getirilenlerden rahatsız oluyor. Oysa çıplak gözle bile görülebilir bir durum var. Bizler deprem bölgesinde kendi gözlerimizle gördük” dedi

ÖLÜMLERİN SEBEBİ: İMAR POLİTİKALARI

Çok sayıda binanın yıkılmasının sebebinin imar politikaları olduğunu vurgulayan Sancar, “Ranta dayalı, yolsuzluk ve denetimsizlik üzerinden yürüyen bu politikalar yıkımın en önemli sebebidir. Bu kadar büyük can kaybı yaşanması da acil müdahale ve yardım hizmetlerinin neredeyse ilk 2 gün hiç gerçekleşmemiş olmasındandır. Pek çok can kaybımız var. Bütün ülke üzüntü içinde, bizlerinde yüreği yanıyor. Şuan toplumsal dayanışma bu yaraları sarmanın ve acıları azaltmanın en etkili yolu ama iktidar bu dayanışma girişimlerini de engellemeye çalışıyor. Yapabileceği kötülüklerden bir tanesi de budur” diye belirtti.

‘İYİLİĞİ TOPLUM İNŞA EDECEK’

Felaket sırasında kötülükler silsilesi yaşandığını ifade eden Sancar, “Devlet organizasyonu hizmet anlamında neredeyse hiç ortada yokken, insanlar bizzat birbirlerine ulaşarak yardım etmeye çalıştılar. İktidarın ve yandaşlarının kötülük konusunda hızla örgütlenebildiklerini görüyoruz. İyiliği ise toplum ve halk kendisi inşa edecektir. İyiliği inşa etmenin yolu da toplumsal dayanışmadan geçiyor. Bu dayanışmayı bireylerin, kurumların en etkili şekilde yürütebilmesi için de koordinasyonlara ihtiyaç var. Sivil demokratik koordinasyonlar oluşturulması konusunda bizlerde elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.

DAYANIŞMA VURGUSU

HDP’nin de deprem bölgelerinde olduğunu belirten Sancar, “Sahada insanlarla birlikteyiz. Orada her türlü çalışma ve yardım talebine katkı sunmaya çalışıyoruz. İyiliği hep birlikte örgütleyeceğiz. İktidarın örgütlü kötülük politikalarını ve pratiklerini toplumsal dayanışmanın iyilik üreten dinamizmiyle aşacağız. Bizi iyileştirecek olan, bu acıları azaltacak, yaraları saracak toplumsal dayanışmadır. Bunu da en etkili şekilde örgütlemek bize düşer” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version