Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Birleşik Arap Emirlikleri arabulucu oldu

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası: Birleşik Arap Emirlikleri arabulucu oldu


Ukrayna ve Rusya 179 savaş esirini takas etti. Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak esir takası kapsamında 2 subay, 114 er ve çavuş olmak üzere Ukraynalı 116 askerin serbest bırakıldığını aktarırken Rusya Savunma Bakanlığı 63 Rus askerin Ukrayna güçlerince serbest bırakıldığını duyurdu.

İKİ İNGİLİZ YARDIM GÖREVLİSİNİN CESEDİ DE TESLİM EDİLDİ

“116 vatandaşımızı geri almayı başardık. Bunlar arasında Mariupol’u savunanlar, Herson’dan vatanseverler ve Bahmut’tan keskin nişancılar ve diğer kahramanlarımız var” ifadelerini kullandı.

Yermak, esir takasında, iki İngiliz yardım gönüllüsü Christopher Matthew Parry ile Andrew Tobias Matthew’un cesetlerinin Ukrayna tarafına iade edildiği bilgisini de paylaştı. Parry’nin ailesi ikilinin ocak ayında ülkenin doğusunda bir tahliye çalışması yürütürken bombardıman sonucu öldürüldüğünü duyurmuştu.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ARABULUCU OLDU

Rusya Savunma Bakanlığı ise zorlu bir müzakere sürecinin ardından takası gerçekleştirilen 63 Rus askerin Ukrayna’nın Kiev kontrolündeki topraklarından alındığını duyurdu Açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri liderliğinin arabuluculuk çabaları sayesinde değişimi gerçekleşen Rus askerleri grubu ‘hassas kategorideki’ kişilerden oluşuyordu” dendi. Rusya’ya getirilen tüm askerlere gerekli psikolojik ve tıbbi yardımın yanı sıra yakınlarıyla iletişim kurma imkanı sağlandığı da belirtildi. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version