Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’da yıkılan bina kameralara yansıdı


RİHA – Mereş’teki depremde Riha’da en az 20 bina yıkılırken, depremde hasar gören bir binanın yıkılışı kameralara yansıdı. 

 

Mereş’te 7,4, Dîlok’ta ise 6,5 ve 6,4 büyüklüğünde art arda meydana gelen depremler, Dilok, Mereş, Riha, Semsur, Amed, Meletî, Osmaniye, Hatay ve birçok ilçede yüzlerce bina yıkıldı, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi enkazların altında kaldı. Resmi açıklamalar, çöken binalarda 284 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 323 kişinin de yaralandığı yönünde olsa da bu sayının çok yüksek olduğu belirtiliyor.

 

BİNANIN ÇÖKME ANI KAMERADA

 

RİHA’da ise Bahçelievler, Abide Kavşağı, Uçaksavar Kavşağı, 24 metre yol ve kentin birçok noktasında en az 20 bina yıkıldı. Bu binalarda enkaz kaldırma işlemi sürerken, Bahçelievler Mahallesinde ilk depremde hasar alan bir bina daha çöktü. Binanın çökme anı kameralara yansırken, binanın tahliye edilmediği ve enkazından yaralıların çıkarılmaya başlandığı görüldü.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Dilok merkez Şehitkamil ve Şahinbey ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, Semsur merkezin haricinde Kolik (Kahta), Golbaşı, Besni ilçelerinde, Mereş’in Pazarcık ilçesinde ise çok sayıda binanın yıkıldığı ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 

KUZEY VE DOĞU SURİYE

 

Öte taraftan Kuzey ve Doğu Suriye’nin de Kobanê, Qamişlo, Dêrik ve sınır hattı boyunca onlarca yapının yıkıldığı öğrenilirken, can kaybı hakkında bilgi edinilemedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version