Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Resmi Gazete’de yayımlandı; deprem bölgesinde işten çıkarma yasağı

TÜİK’e göre Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdü


‘OHAL kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanına ilişkin alınan tedbirlere dair kararname’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile deprem bölgesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen işyerlerinde kısa çalışma ödeneği ödenecek. Düzenlemeyle belli şartlar kapsamında işverenlere OHAL süresince işten çıkarma yasağı da getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesine göre, kısa çalışma ödeneği; söz konusu işyerlerinde uygunluk tespiti beklenmeksizin işverenlerin başvurusu doğrultusunda uygulamaya konulacak. İşyerlerinin kapanması nedeniyle iş sözleşmesi feshedilen ve herhangi bir işsizlik ödeneği hak sahipliği oluşmayanlara herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak kaydıyla İşsizlik Sigortası Fonu’ndan günlük 133.44 TL nakdi ücret desteği sağlanacak.

Nakdi ücret desteği için OHAL süresince sağlanacak ve daha önce başlatılabilecek hak sahipliklerinden kalan süreler tamamlandıktan sonra, kısa çalışma uygulanan dönemde veya işsiz kaldıkları süre boyunca verilecek. Bu kişilerin genel sağlık sigortasına ilişkin primleri de İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIRTÜK, muhalif kanalların deprem yayınları için toplanıyorSONRAKİ YAZIDepremin vurduğu illerdeki çiftçilerin kredi borçları 1 yıl ertelenecek

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version