Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi sona erdi


RIHA- Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon Odası, Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi operasyonun sonlandığını ve operasyonlarda 127 DAİŞ’linin yakalandığını duyurdu.

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon Odası, Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Operasyonun bittiğini duyurdu. 25 Ocak’ta başlatılan operasyon Fırat Bölgesi’ndeki DAİŞ hücrelerine yönelik başlatılan operasyon kapsamında bölgenin DAİŞ’ten temizlemek ve Reqa şehitlerinin intikamını almak için başlatılmıştı.

‘OPERASYON HALKIN TALEBİYLE OLDU’

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon Odası tarafından yapılan açıklamada İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), 25 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Koalisyon’un hava desteğiyle geniş çaplı bir güvenlik hamlesi başlattığı belirtildi. Reqa, Tebqa ve Sirîn’de onlarca nokta ve olası üssün hedef alındığı belirtilen açıklamada, “Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi, aşiret ileri gelenleri, kanaat önderleri ve bölge sakinlerinin talebi üzerine başlatıldı. Operasyon, 26 Aralık’ta İç Güvenlik Güçleri merkezi ile Reqa’nın Diriyê Mahallesi’nde çetelerin tutuklu bulunduğu cezaevine yönelik saldırının ardından terör örgütü hücrelerinin artan hareketliliği ve halka şantaj yapmasına ilişkin bilgilerin gelmesi üzerine ilan edildi” denildi.

‘DAİŞ’İN REQA VALİSİ YAKALANDI

Yapılan operasyonlar kapsamında DAİŞ’in Reqa valisi Etallah El Misan da dahil olmak üzere aranan ve şüpheli 127 kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, “Bir terörist hücresi de etkisiz hale getirildi. Bu hücre, İç Güvenlik Güçleri merkezine yönelik saldırıyı planlamış ve lojistik destek sağlamıştı. Aynı zamanda yaralıların kaçırılmasına yardım eden ve patlayıcı hazırlayan 4 şüpheli yakalandı, silah, cephane ve şiddet içeren DAİŞ örgütünün kitapları ve özel dini belgeleri ele geçirildi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, operasyonlarda Reqa’nın özgürleştirilmesinden önce DAİŞ’in saklanmak için kullandığı eksi tünellerinde bulunduğu kaydedildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Ortak Operasyon güçleri olarak, güçlerimize gerekli yardım, destek ve güveni sağlayan bölge halkının, terörist hücrelere karşı sesini yükselten ve tüm operasyon süreçlerinde güçlerimize destek veren kanaat önderleri ve aşiretlerin duruşunu selamlıyoruz. Bu bağlamda arama-temizleme operasyonunun sona erdiğini duyuruyoruz. Güçlerimiz mücadelesini ve terör hücrelerini takip etmeyi sürdürecek, teröristlerin bölgemizin güvenliğini ve istikrarını yok etmek için yaptığı tüm planları boşa çıkaracak.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version