Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Ercan’dan deprem bölgesi için korkutan tahmin: Yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor

Prof. Dr. Ercan’dan deprem bölgesi için korkutan tahmin: Yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor


Fotoğraf: Prof. Dr. Pelin Gündeş’in sosyal medya hesabından alınmıştır.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem 10 ilde ağır yıkıma neden oldu. Resmi verilere göre düne kadar yaşanan can kaybı, 40 bin 642. Yıkılan ve acil yıkılması gereken ağır hasarlı bina sayısı ise 105 bin civarında.

Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem bölgesiyle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Ercan, “M7,9’luk depremden sonra ilk hafta içinde tüm Türkiye kırıkları zangır zangır gıcırdadı. Eğer ülkede taşma noktasına kadar gergin olan bir kırık olsaydı, başka depremler olurdu. Geçen iki haftada yer dinginleşti. Ne var ki, deprem bölgesinde M7’ye varan, yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor.”

M7,9’luk depremden sonra ilk hafta içinde tüm Türkiye kırıkları zangır zangır gıcırdadı.Eğer ülkede taşma noktasına kadar gergin olan bir kırık olsaydı,başka depremler olurdu. Geçen iki haftada yer dinginleşti. Ne var ki,deprem bölgesinde M7’e varan,yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 19, 2023

Ahmet Ercan, bir başka paylaşımında ise göçük altında 80-100 bin kişinin kurtarılmayı beklediğini belirtti: “İncelenen 830 bin yapının, 105 bini yıkılmış ya da ağır hasarlı. Bunun %49’u hasarsız, oturulabilir, %73 az hasarlı. Az hasarlı sayısı 284 bin, 41 bin ölü, 107 bin yaralı. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen 80 ile 100 bin kişi.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version