Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Ercan, ‘Acele etmeyin’ diyerek uyardı: Göçük altında en az 90 bin kişi var

Prof. Dr. Ercan, ‘Acele etmeyin’ diyerek uyardı: Göçük altında en az 90 bin kişi var


Deprem uzmanı Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kurtarılanların ve ölen kişilerin 141 bin kişi tuttuğunu hatırlattı. Ercan’a göre göçük altında canlı olabilecek en az 90  bin kişi var.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin Halk TV’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu. ‘Kayda Geçsin’ programında konuşan Ercan, “Halen kurtarılmayı bekleyen en az 120 bin kişi var göçük altında, diri olarak… Bütün verilerimizin kökeni AFAD. AFAD ne kadar veri sunarsa onun üzerinden hesap yapıyoruz. Aşağı yukarı benim hesabım en az 250 bin kişi göçük altında. 141 bini çıktığına göre aşağı yukarı 90 bin-100 bin kişi daha göçük altında. Bunların kaç tanesinin diri çıkacağını bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI İÇİN ACELE ETMEYİN

Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise enkaz kaldırma çalışmaları için acele edilmemesi gerektiğini söyledi: “Göçük altında canlı olabilecek en az 110-120 kişi, ayrıca çok sayıda evcil andık(hayvan) var. Lütfen yıkıntılar kaldırmak için acele etmeyiniz.”

Göçük altında canlı olabilecek en az 110-120 kişi, ayrıca çok sayıda evcil andık(hayvan) var. Lütfen yıkıntılar kaldırmak için acele etmeyiniz.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 14, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version