Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Portekiz’de demiryolu çalışanları grevde: Seferlerin yarısı yapılmadı, hayat felç oldu

Portekiz'de demiryolu çalışanları grevde: Seferlerin yarısı yapılmadı, hayat felç oldu


– Portekiz’de maaş artışı taleplerinde anlaşma sağlayamayan demiryolu çalışanları, 2 Mart Perşembe gününe kadar sürecek greve başladı. Grevler nedeniyle ülkedeki tren seferlerinin yarısından fazlası iptal edildi.

BANLİYÖ SEFERLERİ DE ETKİLENDİ

Portekiz demiryolu şirketi Comboios de Portugal (CP), grevden dolayı ‘çok ciddi sorunlar’ yaşandığını, 00.00 ile 08.00 saatleri arasında programlı olan ülke genelindeki 249 tren seferinden 143’ünün (yüzde 57.4) iptal edildiğini duyurdu. Grevlerin şehirler arası olanlar dışında banliyö seferlerini de etkilediği, başkent Lizbon ile Porto gibi büyük şehirlerde grevler nedeniyle yaşanan aksaklıkların daha da büyük olduğu belirtildi.

GREVLER BERLİRLİ ARALIKLARLA BİR YILDIR SÜRÜYOR

Demiryolu işçilerinin bağlı olduğu sendikalardan SINFA, ASCEF, ASSIFECO, FENTCOP, SINFB, SIOFA, STF, STMEFE ve Sinafe 27 Şubat-1 Mart, SNTSF ise 28 Şubat-2 Mart tarihlerinde greve gitme kararı almıştı.Portekiz basınında yer alan haberlerde, ülke genelinde günlük 113 bin kişinin işe gitmek için, 47 bin öğrencinin ise okula gitmek için tren kullandığı belirtilirken, grevlerin günlük yaşamı felç ettiğinin altı çizildi. Yaklaşık bir yıldır toplu sözleşme görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle demiryolu çalışanlarının grevleri belirli aralıklarla sürüyor. (AA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version