Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pamuklu’da enkaz altında kalan 4 kişi donarak yaşamını yitirdi


SEMSÛR – Deprem sonrası kimsenin uğramadığı Tût ilçesinin Kaşlica köyüne bağlı Pamuklu mezrasında, enkaz altında kalan 4 kişi donarak yaşamını yitirdi. 

Deprem nedeniyle büyük yıkımın yaşandığı Semsûr’a dayanışma amacıyla gelen gönüllüler, AFAD’ın gitmediği yerlere ulaşıyor. Gönüllülerin çalışmaları sonucunda, Semsûr’un Tût ilçesinin Kaşlica köyüne bağlı Pamuklu mezrasına 6 gün sonra yardım ulaştı. Semsûr merkezden 32 kilometre uzaklıkta bulunan mezrada bulunan 9 haneden 8’i yıkıldı. Rakımı yüksek olan mezrada 15 santimetreyi kalınlığı bulan kar, yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Depremin yaşandığı günden itibaren kimsenin uğramadığı mezrada, 4 kişi donarak yaşamını yitirdi.

ENKAZ ALTINDA DONARAK ÖLDÜLER

Pamuklu mezrasında yaşayan Rıdvan Ataş, deprem olduğu günden bu yana kaderlerine terk edildiklerini söyledi. Mezrada 45 kişinin yaşadığını aktaran Ataş, deprem sırasında 4 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı. Enkaz altında kalan insanları kendilerinin kurtarmaya çalıştığını dile getiren Ataş, “2 kişiyi ikinci gün, diğerlerini ise 3’üncü gün çıkarabildik. Eğer ilk gün müdahale edilebilseydi, büyük ihtimalle onlar da yaşayacaktı. Enkaz altında kalanların donarak hayatını kaybettiğini düşünüyorum. Çünkü birini çıkardıktan bir gün sonra hayatını kaybetti” dedi.

KİMSE MEZRAYA UĞRAMADI 

Depremin meydana gelmesinin ardından kimsenin mezraya uğramadığını ifade eden Ataş, “Ne AFAD ne de başka bir yerden hiçbir yardım gelmedi. Köy ile bağlantı yolumuz kayaların düşmesinden dolayı kapandı, fakat diğer taraftan yolumuz açıktı. Buraya yardım getirmek isteyen, rahatlıkla gelebilirdi. 6 gündür bu kar altında arabada yatıyoruz. Depremden 3 gün sonra bir defa jandarma gelip çorba verdi, ondan sonra sadece bugün kaymakam öyle bir tur attı” diye konuştu.

ACİL ÇADIR İHTİYACI

Depremzedelerden Süleyman Ataş da devletten hiçbir kurumun kendilerini ziyarete gelmediğini belirterek, “Hayvanlarımızın yarısı öldü, yarısı kaldı. Fakat onlarda soğuktan ölmek üzere. Hayvanları koyacağımız yerimiz yok. Biz burayı terk edemeyiz. Bizim gidecek başka yerimiz yok. Onun için acilen bize bir yardım gerekiyor” diye seslendi. 

KAYMAKAM GEÇERKEN UĞRADI

Deprem olduğu günden bu yana 30 kişi iki pikap bir takside kaldıklarını aktaran Mustafa Ataş, dün mezraya gelen AFAD’ın sadece 4 çadır bıraktığını dile getirdi. Bırakılan çadırların yetersiz olduğunu söyleyen Ataş, kaymakamında sadece bugün köyleri ziyaret için geçerken uğradığını söyledi.

MA / Ömer Akın 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version