Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel’den Süleyman Soylu’ya çadır tepkisi

Özgür Özel'den Süleyman Soylu'ya çadır tepkisi


– Maraş’ta 6 Şubat tarihinde 9 saat arayla meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma yol açan depremlerin ardından iktidara dönük eleştiriler hız kesmeden devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Maraş’taki depremler üzerinden tepki gösterdi.

Özel, “En çok iletilen talep, halen çadır… Bugün, ‘çadır niye yok’ diye sorarsanız; 2018’den beri Süleyman Soylu’ya bağlı bir kurum olarak çalışan AFAD’ın gevşekliğinden. İki buçuk yıl, Kızılay’dan bile çadır almamışlar. Son raporlarında 100 binden az çadırları var. 100 bin çadırla bu afete yakalanmışlar. Bilemedi 110 bin çadırla” dedi.

‘BORSADAKİ SOYGUNU SEYREDİP DEPREMZEDELERİ BİLE SOYDURDULAR’

Özel şu ifadelere yer verdi:

“Defter açıp milleti not etmeye, tehdit etmeye kalktılar. Twitter’ı durdurup enkaz altındakilerin yardım çığlıklarını kestiler. Borsadaki soygunu seyredip depremzedeleri bile soydurdular. Orman alanlarını otel ve AVM olmaya açtılar. Cengiz’e 3 milyar teşvik verdiler. Oysa bir gün önce çok param var diye AFAD’a 3 milyar bağış yapıyordu. AFAD’a bir gece önce verdiğini bir gün sonra teşvik diye ona geri verdiler. Depremzede evlatlıkla evlenilebilir diye fetva verdiler. Mimarlık fakültesine ilahiyatçı dekan atadılar. Deprem çadırında antre haberi yaptırdılar. Düzce Deprem Etki Analiz Raporu’nu dezenformasyon bültenine koyup kendi raporlarını kendileri yalanladılar.”

Özel, Soylu ile ilgili tepkisini de şu sözlerle dile getirdi:

‘BU CEHALETİ CANLI YAYINDA YAPILABİLECEK KADAR CESARETİ BİR TEK SÜLEYMAN SOYLU’DA BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ’

“Devam ediyor ‘Asrın depremi dedik, eksik söyledik, yerkürenin en büyük felaketi…’ Burası cehalet boyutu, buraya daha diyecek bir şey yok. Bu depremin üzerine Japonya’da, dünyanın dört bir yanındaki depremlerin nasıl hasarsız, düşük hasarla atlatılabilir hale geldiğini bütün dünya, Türkiye konuşuyor. Bu diyor ki ‘Asrın değil yerkürenin…’ Yerkürenin dediğinde tam cehalet. O nehirlerimizin, platolarımızın, dağların, ovaların oluştuğu depremler bu yerkürenin depremleri. Yerkürede yaşanan en büyük deprem diyor. Marmara Denizi, yerkürenin geçirdiği bir depremin ürünü. Bu kadar cehaleti ve bunun canlı yayında yapılabilecek kadar cesareti bir tek Süleyman Soylu’da birleştirebilirsiniz.” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version