Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Onaylı’nın ölümünde işverene suç duyurusu


İZMİR – İzenerji şirketinde çalışırken araba çarpması sonucu yaşamını yitiren Hülya Onaylı ile ilgili yargılamada, İzenerji hakkında yeterli iş güvenliği önlemlerinin oluşmadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzenerji şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan ve 20 Eylül’de tuvalet ihtiyacı için yolun karşısına geçerken araba çarpması sonucu yaşamını yitiren Hülya Onaylı ile ilgili yargılama başladı. Duruşmaya  “taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuksuz yargılanan Bahadır S.’nin yanı sıra Onaylı’nın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Onaylı ailesinin avukatı Abdurrahman Aykut Dikencik, çarpma olayının yaya geçişini tamamlamasına bir adım kala olduğunu belirterek yolun ortasında olmadığını, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

AİLEYE TEHDİT

Ardından söz alan Hülya Onaylı’nın kardeşi Derya Karaca da sanığın sanal medyada kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Sanığın kendisine attığı mesajlarda beraat edeceğini, el sallayacağını söylediğini aktaran Karaca, “Kardeşin rahat etmesin, senin rüyalarına girsin’ gibi mesajlar yanında hakaret ve tehdit içerikli mesajlar göndermektedir” dedi.

‘SÖYLEMİŞ OLABİLİRİM’

Ardından söz alan sanık Bahadır S ise şöyle konuştu: “Sosyal medyada aleyhime çok sayıda yorum yapılınca ve çoluğum çocuğum aleyhine birtakım mesajlar gönderilince ben de o anki psikoloji ile mesajlar göndermiş olabilirim.”

EK RAPOR TALEBİ

Son olarak söz alan sanık avukatı ise kazayla ilgili ek bilirkişi raporu alınmasını ve müvekkilinin elektronik kelepçe olan adli kontrol şartının kaldırılması talebinde bulundu.

Ardından mütalaasını açıklayan savcı Hülya Onaylı’nın çalıştığı İzenerji A.Ş.vekili hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması, aracının hızının tespiti amacıyla bilirkişi ek raporunun alınmasını ve dosyanın adli tıp kurumuna sevk edilmesi talebinde bulundu.

İŞVEREN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ara kararını açıklayan hakim ise bilirkişi raporuna göre ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasında’ yazılı işveren yükümlülüklerine uygun olarak risklerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına, uygulanması ve denetlenmesi konusunda gerekli özeni göstermediği için Hülya Onaylı’nın işvereni İzenerji İnsan Kaynakları Temizlik Bakım ve Organizasyon Sanayi Ticaret A.Ş.ve hazırlanan tehlike belirleme ve risk analizini imzalayan işveren vekili hakkında hakkında iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve ilgili yönetmeliklerde yazılı kurallara uyulmaması ve gerekli özeni göstermemesi nedeniyle meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gereğinin takdir ve ifası için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

TUTUKSUZ YARGILAMAYA DEVAM

Hakim ek bilirkişi raporu hazırlanmasının istenmesine, raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesine gönderilerek kusur durumlarının belirlenmesine karar verdi. Bahadır S hakkındaki ev hapsi kararının devamına karar veren hakim duruşmayı 23 Mayıs’a erteledi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version