Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Obama: Michelle ve ben Türkiye ve Suriye’deki binlerce depremzedeyi düşünüyoruz

Obama: Michelle ve ben Türkiye ve Suriye'deki binlerce depremzedeyi düşünüyoruz


Türkiye’yi vuran, binlerce kişinin ölmesine, binlercesinin yaralanmasına ve evsiz kalmasına yol açan Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ABD eski Başkanı Baracak Obama’dan da Türkiye ve Suriye’ye taziye mesajı geldi. Eski Demokrat Başkan mesajında ” Michelle ve ben, Suriyeli sığınmacılar dahil olmak üzere, etkilenen binlerce insanı düşünüyoruz” ifadesini kullandı. ABD’nin 44. Başkanı ayrıca iki ülkedeki depremzedelere yardım yapmak isteyenler için Obama Vakfı’nın bazı yardım kuruluşlarını listelediği bağlantısını da mesajına iliştirdi.

Obama mesajında “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin ardından yaşanan tahribatın boyutu neredeyse hayal bile edilemez. Michelle ve ben, Suriyeli sığınmacılar dahil olmak üzere, etkilenen binlerce insanı düşünüyoruz. Yardım etmek isteyenler için bazı kaynaklar burada” ifadelerine yer verdi.

Depremlerin ardından ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Beyaz Saray açıklamasına göre Biden görüşmede, “Türkiye’deki arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek ve depremlerden etkilenenlerin ihtiyaç duyabileceği, sağlık hizmetleri ya da temel yardım gereçleri gibi diğer yardımları koordine etmek için ABD’den ekiplerin hızla konuşlandırılmakta olduğunu” söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price dün Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun telefonda görüştüğünü açıklamıştı. Basın brifingine, Türkiye’ye taziye mesajıyla başlayan Ned Price, depremden etkilenenlere yardım etmek için her türlü desteği sağlamaya kararlı olduklarını söylemişti. Bakan Blinken’ın Çavuşoğlu ile telefonda görüşerek yardım teklifini yinelediğini söyleyen Price, “Neye ihtiyacınız olursa telefon açıp bize bildirin” mesajını net şekilde ilettiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version