Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nihat Hatipoğlu’ndan ‘kader’ açıklaması: ‘Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır’

Nihat Hatipoğlu'ndan 'kader' açıklaması: 'Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır'


Artı Gerçek – Maraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gittiği deprem bölgesinde yine ‘kader’ açıklamasında bulundu.

ATV Ana Haber’e katılan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bilim insanlarının sözünün ‘dini bir emir’ olduğunu söyleyerek “Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu’nun konuşması şöyle:

“Bu konudaki yönetmeliklere uymayan, yanlış hareket eden, bilim adamlarını dinlemeyen, bakın şu anda birim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. bu işin uzmanları, onları dinleyeceğiz. Önümüzdeki süreçte de onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. Akıldan daha büyük tedbir yok diyor sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda b u vardır. bütün tedbirleri alacağız, sonra bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor, demek ki orada bir hile var.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version