Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Niğde’de 5.3 büyüklüğünde deprem; çevre illerden de hissedildi

Niğde’de 5.3 büyüklüğünde deprem; çevre illerden de hissedildi


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre Niğde’de merkez üssü Obruk-Bor olan 5,3 büyüklüğünde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, 5,3’lük depremin ardından büyük bir deprem beklemediğini açıkladı. Ercan, “Bu deprem M7,9’luk depremin irkittiği(tetikledigi) bir depremdir. Ardından büyük deprem olursa şaşırırım.” dedi.

İTÜ’den Prof. Dr. Okan Tüysüz, HaberTürk’te katıldığı canlı yayında depremin Tuz gölü fayında yaşandığını anlattı. Bağımsız bir deprem olduğunu söyledi. Benzer depremlerin önümüzdeki günlerde de hissedilebileceğini belirtti.

NİGDE M5,3 DEPREMI
25.ŞUBAT 13.27 de Obruk -Bor -Nigde’de M5,3’lük deprem 5km derinde oldu. Bu deprem M7,9’luk depremin irkittiği(tetikledigi) bir depremdir. Ardından büyük deprem olursa şaşırırım.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 25, 2023

ORHAN TATAR: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Tatar ise depremin 7 km derinlikte yaşandığını ve bağımsız bir deprem olarak değerlendirdiklerini anlattı. Artçı sarsıntıların olabileceğini anlattı. Tatar, “Büyük depremlerden sonra hasarlı binalardan uzak durmanın büyük önemi var. 5 ve üzerinde meydana gelen depremler hasarlı binaları yıkabilir.” dedi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Taymaz ise artçı sarsıntıların beklenebileceğini söyledi.

Niğde’nin Bor ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD’dan) yapılan açıklamada saat 13.27’de meydana gelen deprem yerin 7 km derinliğinde oluştu. AFAD’dan yapılan açıklamada olumsuz bir durum olmadığı belirtildi. Saha taramasının sürdüğü aktarıldı.

Kandilli Rasathanesi’nden depremin büyüklüğü 5.2 olarak duyuruldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 5.2 olduğunu ve 5 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, her hangi bir yıkım olduğuna dair bilgi gelmediğini söyledi. Kahramanmaraş depremlerinden sonra 30 civarında orta ve ağır hasarlı binalar oluştuğunu ancak söz konusu yapıların daha önce mühürlendiğini anlattı. Vatandaşlara söz konusu binalara girilmemesi uyarısını tekrarladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version