Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Naci Görür: 2020’de uyardık, önlem alınsaydı durum farklı olurdu

Naci Görür: 2020'de uyardık, önlem alınsaydı durum farklı olurdu


Artı Gerçek – Bilim Akademisi üyesi, yerbilimci Naci Görür Artı TV yayınında Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. 2020’deki Elazığ depreminin Maraş’taki faya stres transfer etmiş olabileceğini belirten Görür, üç yıl öncesinden itibaren bu konuda uyarılarda bulunduklarını ancak bunların değerlendirilmediğini söyledi:

“2020’de Elazığ’da deprem oldu. Yerbilimciler olarak “Elazığ depremi Maraş tarafına bir stres transfer etmiş olabilir. Bu doğrultu atım bir paydır.” dedik. “Sivrice, Malatya arasına özen gösterin. Dikkatli olun” diye vurmadığını kapı kalmadı ama hiçbir zaman da sesimizi duyuramadık. Gerekli hazırlığın olmadığını gördük. Yöneticiler duymuşlarsa da gerekli hazırlığın olmadığını gördük. 2020’de söylediğimiz zaman bu duyarlılık gösterilseydi, durum farklı olurdu.”

‘TARİH 2023’TE TEKERRÜR ETTİ’

17 Ağustos depreminin milat olduğunu ama geçen 23 yılda gerekli önlemlerin alınmadığını belirten Görür, halkın bu konuda daha çok baskı kurması gerektiğini belirtti:

“Hepimiz şunu diyorduk, 17 Ağustos bir milattır. “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyorduk, ne oldu? 6 Şubat 2023’te tarih tekerrür etti. Burada en büyük güvencemiz bizim millettir. Çünkü hükümetler, siyasiler halkın nabzına göre bu işi yapıyorlar. Halk istiyorsa seçimi kazanmak için dinliyorlar. Talep yoksa unutulup gidiyor. Bunları unutmayalım. Bundan sonra ülkemizi deprem dirençli kentlere kavuşturalım.”

‘BİLİMSEL TARTIŞMA MEDYADA YAPILMAMALI’

Naci Görür, yerbilimci Cenk Yaltırak’ın “Türkiye’nin Deprem Haritalarının ‘Yanlış’ Olduğu” iddialarına da yanıt verdi. Görür bu bilimsel tartışmaların medyada yapılamaması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version