Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mithat Sancar: Konuşmak, sormak, sorgulamak, hesap sormak zorundayız

Mithat Sancar: Konuşmak, sormak, sorgulamak, hesap sormak zorundayız


– HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Sancar, “İktidar, iktidar medyasının, yandaşlarının depremden sonra yapmamanın, bunları yaptırmanın yolunu bulmak için de konuşmak, sormak, sorgulamak, hesap sormak zorundayız” dedi.

‘HESAP SORMAYA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ’

Sancar’ın açıklamasından satır başları şöyle:

Depremde kaybettiğimiz tüm canlara bir kez daha Allah’tan rahmet ve tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz. Yerle bir olan kentlerdeki ağır tabloyu kelimelerle ifade etmek gerçekten güç. Toplumsal etkileri ve onarılması uzun yayılacak ve asla unutulmayacak bir yıkımla, derin bir acıyla karşı karşıyayız. Türkiye’nin deprem gerçeğini bütün boyutlarıyla konuşmaya, sorgulamaya, hesap sormaya devam etmek zorundayız. İktidarlar eliyle örülmüş, etkileri onlarca seneye yayılacak bir felaketle karşı karşıyayken susmak asla söz konusu olamaz.

‘SORMAK, SORGULAMAK ZORUNDAYIZ’

Konuşmak zorundayız. Depremde yıkılmayan bir ülke olabilmenin yollarını bulabilmek için daha fazla konuşmak, daha fazla sormak, daha fazla sorgulamak zorundayız. İktidar, iktidar medyasının, yandaşlarının depremden sonra yapmamanın, bunları yaptırmanın yolunu bulmak için de konuşmak, sormak, sorgulamak, hesap sormak zorundayız.

AYRINTILAR GELİYOR…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version