Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı: Kızım ve iki torunum dahil, Rönesans Rezidans’ta 80 kişiye hâlâ ulaşılamadı

Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı: Kızım ve iki torunum dahil, Rönesans Rezidans'ta 80 kişiye hâlâ ulaşılamadı


Artı Gerçek – Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’ın Antakya ilçesinde, yüzlerce kişinin öldüğü Rönesans Rezidans’a dair tartışma devam ediyor. Kızı ve iki torunundan hâlâ haber alamayan Milli Yol Partisi Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman, “Hatay Antakya merkezinde, Rönesans Rezidans… ‘Cennetten bir kale’ dedikleri yerin cehennemden nasıl bir çukur olduğunu, orada bizzat gördük. Çocuklarımıza bir türlü ulaşılamadı. 80 kişinin daha cenazesine hiçbir şekilde ulaşılamamıştır” dedi.

Depremde öğretmen kızının ve iki çocuğunun Hatay’da olduğunu söyleyen Karaman, kendilerinden cevap alamayınca apar topar Hatay’a gittiğini söyledi. Karaman, depremin ilk saatlerinde Rezidans’ın olduğu bölgeye gittiklerini söyledi ve şöyle konuştu:

“Onun kaldığı binaya, Hatay Antakya merkezinde Rönesans Rezidans, ‘cennetten bir kale’ dedikleri yerin cehennemden nasıl bir çukur olduğunu orada bizzat gördük. Daha sonra hayretler içerisinde buranın bir yıkım değil; bir vahşet, bir hüsran yeri, cehenneme dönmüş olan yerini gördük. Ondan dolayı da bağırdık, çağırdık, feryat ettik. Ama çocuklarımıza bir türlü ulaşamadık. Biz 16 gün boyunca çocuğumuzun enkazının başında bir an bile ayrılmadan, geceleri orada yatarak, sokakta yatarak, gündüzleri yanında durarak arama kurtarma çalışmalarına bizzat katılarak, oradaki problemleri görerek onun yanında bulunduk.”

‘ZİYARET EDEBİLECEĞİMİZ BİR MEZARI OLSUN’

80 kişinin daha enkaz altından çıkarılmadığını söyleyen Karaman, “ Ne kızım ne de sekiz aylık torunum ne de üç yaşındaki torunum, Mustafa Kemal ve Mehmet Akif’e hala ulaşamadık. Haber bekliyoruz. İlk gündeki beklentiniz, çıkaracağız umuduyla olan bir beklentiniz, gittikçe değişime ve dönüşüme uğruyor. Ondan sonra cenazesi bile olsa da yani mezarını ziyaret edebileceğim, onun kokusunu alabileceğim bir yer olsun diye hayal ediyorsunuz. Ama her ne hikmetse bunun hiçbirine ulaşamadık” diye konuştu.

UMKE’YE SUÇLAMA: ÜZERLERİ BİLE TOZLANMADI, ÇALIŞMALARA MANİ OLDULAR

Deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Karaman sözlerine şöyle devam etti:

“Devletin de buna tam hazırlıksız olduğunu gördük. Yani işin aslı da bu devlet yetişemedi. Bundan dolayı da acımız ve kederimiz çok büyük. En önce depremi gören insanlardan bir tanesiyim. Oradaki o çalışmalara baktığımızda sadece askeriye var ama depremle alakalı çalışmalarında olan bir birey, bir kurum yok. Yani askerin içerisinde, diğer bölüklerin tamamen depreme ayrılmış bir sınıfı yok, onu gördük. Onun yanı sıra yani buraya kim gelecekti? UMKE gelmiş. UMKE’nin üzeri bile tozlanmamış, yani elbise tozlanmadan, hatta oradaki çalışmalara bile mâni oldular.”

‘İSTEĞİMİZ, CENAZELERİN SAHİPLERİNE VERİLMESİ’

DNA testi verdiklerini belirten Karaman, “Ben şimdi orada ne yapayım evladım, yani bir yangın çıkmış. Ciğerim yanıyor. Elimdeki su şişesini götürüp döküyorum ama gücünün yetmediğini görüyorum. Şimdi bizim ümidimiz yetkililere DNA testini verdik geldik. Testin sonucunda ya da oradakilerin çok sağlıkla çıkan sayısının ne kadar olduğunu bilmemekle beraber Türkiye’nin bütün illerine gönderilmiş, bir liste halinde. Listeleri kontrol ederek onun sağ olup olmadığını orada öğrenebilmek. İsteğimiz, acilen Hatay’daki hastanelerin bizim DNA’larımıza bakarak aldıkları numunelerle eşleştirip bir an önce cenazelerin sahiplerine verilmesi” dedi. (ANKA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version