Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mezarın altında çocuk, üstünde kıyafetleri


DÎLOK– Îslahiye’nin Kerküt Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedilenlerin çoğu çocuk. Aileler, çocuklardan arta kalan kıyafetleri mezar başlarına bırakırken, bir çocuk, “Fenerbahçe atkısı olan mezarda yatan arkadaşımdı” sözleriyle durumu özetledi. 

 

Dîlok’un Îslahiye ilçesine bağlı Kerküt Mahallesi’nin yarısı, depremle yerle bir oldu. 120 hanelik mahallede 60’ın üzerinde ev yıkıldı, 56 kişi yaşamını yitirdi. Ayakta kalan evlerde henüz hasar tespiti yapılmadığı için depremzedeler evlerine giremiyor. Evi yıkılanlar ise sınırlı sayıda dağıtılan çadırlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Depremden kurtulanlar ise yakınlarının defnedildikleri mezar başlarında bekliyor.

 

MEZARIN ALTINDA ÇOCUK, ÜSTÜNDE KIYAFETLERİ 

 

Depremde evi yıkılanlardan biri olan İdris Yolal, mahalledeki mezarlığı işaret ederek, “Bu gördüğünüz mezarların bir çoğunda çocuklar yatıyor. Köyümüzün çocukları öldü. Aileler, çocuklardan kalan kıyafetlerini mezarlarının başına koydu” dedi. 

 

5 MEZAR VE 1 TABURE 

 

Yan yana defnedilmiş 5 mezar ve mezar başında bir tabure dikkatimizi çekiyor. Yolal, bu mezarda yatanların anne ve 4 çocuğu olduğunu belirti.  Mezarın başındaki tabureyi işaret eden Yolal, “Depremde 6 kişilik bir ailede anne ve 4 çocuk yaşamını yitirirken, sağ kurtulan baba ise mezarların başına bir tabure bıraktı. Her gün bu taburede saatlerce oturuyordu. İki gündür gelmiyor. Yaşadığı acıya dayanamadı,  akli dengesini kaybetti diyorlar” şeklinde aktardı.

 

BOŞ TABUTLAR  

 

Acının hakim olduğu mahallede, hayatın normale dönmesi için epey zamanın geçmesi gerekecek. Mezarlık yolunda bir çok tabut var. Bu tabutların ise, enkaz altında hayatını kaybeden ve çıkarılmayı bekleyenler için ayrılmış.  

 

‘FENERBAHÇE ATKILI MEZARDA YATAN ARKADAŞIM’ 

 

Mezarlarda yatan çocukları ziyaret edenlerin içinde çocuklar da var. Depremzede çocuklar, mezarda yatan yakınlarını mezar başlarındaki kıyafetlerinden tanıdığını söyledi. Mezarlıktaki bir çocuk, “Fenerbahçe atkılı mezarlıkta yatan, benim arkadaşım” diyerek durumu özetledi. 

 

MA / İbrahim Irmak

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version