Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metin Uca’nın Osmaniye’deki gösterisi iptal edildi

Metin Uca'nın Osmaniye'deki gösterisi iptal edildi


Artı Gerçek – İstanbul Havalimanı’nda dün gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan televizyon programcısı Metin Uca’nın Osmaniye’deki gösterisi İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Oynadığı bir oyundan sonra ‘Devlet büyüklerine hakaret ediliyor’ gerekçesiyle şikayet edilen ve gözaltına alındıktan dört buçuk saat sonra serbest bırakılan televizyon programcısı Metin Uca, Osmaniye’deki gösterisinin iptal edildiğini Twitter hesabından paylaştığı videoyla duyurdu.

‘BEN METİN, GELEMİYORUM’

Metin Uca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ” Ben Kemal, Geliyorum” sloganına atıf yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

“Sevgili Osmaniyeliler! Ben Metin gelemiyorum. Niye mi? Çünkü Osmaniye’de ayın 12’sinde oynayacağımız gösterimiz İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Fatih Sultan Mehmet’in deniz kabuklarına olan merakının kitapta yer alışını yanlış değerlendiren biri nedeniyle geçirmiş olduğumuz soruşturmanın sonucu bu oldu. 200’ü aşkın bilet satılmıştı. Ben kendi adıma tüm Osmaniyeliler’den özür diliyorum efendim”

NE OLMUŞTU?

Metin Uca, dün İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve dört buçuk saat sonra serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Murat Ağırel, Uca’yla görüştüğünü ve “Bunu mu demek istedim?” adlı oyununda Fatih Sultan Mehmet’in söylediği bir sözü okumasından rahatsız olan bir kişinin şikayeti üzerine gözaltına alındığını aktarmıştı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version