Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mereş’te enkazdan cenazeler çıkıyor: Kayıp yüzlerce kişi var


MEREŞ – Mereş merkezde enkaz altından bugün 3’ü Suriyeli mülteciye ait 5 cenaze çıkarılırken, kentte kayıp yüzlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

Depremin merkez üssü Mereş’te merkez Onikişubat ilçesindeki yüzlerce enkazda moloz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun olarak devam ettiği ana arterlerde yurttaşlar da iş yerleri ve evlerinin enkazında kalan değerli eşyalarının çıkarılması için bekliyor. Devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında Azerbaycan Caddesi üzerindeki bir enkazdan Suriyeli bir aile oldukları belirtilen 3 kişiye ait cenazelere ulaşıldı. Aynı cadde üzerinde başka bir enkazdan da tanınmayacak hale geldikleri belirtilen 2 kişinin cenazesine ulaşılırken, çıkarılan cenazeler morga kaldırıldı.

Kentte enkaz altında halen ulaşılamayan insanların olduğu belirtilirken, yüzlerce kişinin kayıp olduğu belirtiliyor. Kayıpların arasında Suriyeli mültecilerin yanı sıra Somali’den gelerek Mereş’te yaşayan 5 kişi ile yabancı uyruklu 12 kişinin de olduğu belirtildi.

Enkaz halindeki iş yerinden hurdaya dönen matbaa-baskı makinelerinin çıkarılmasını bekleyen Hüseyin Atlama, işyerinin bulunduğu binada depremin ardından yangın çıktığını ve çok sayıda kişinin yanarak yaşamını yitirdiğini dile getirirken, “Kiminin kafatasını bulduk sadece. Kimisinin vücudu tamamen yanmıştı” dedi. Enkaz altında yanan cenazelerin kayıp kişilere ait olabileceğini belirten Atlama, birçok enkazda halen insanların olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version