Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meral Akşener’den Erdoğan’a uzaktan eğitim tepkisi: Derhal bu olmayacak karardan vazgeçin

Meral Akşener'den Erdoğan'a uzaktan eğitim tepkisi: Derhal bu olmayacak karardan vazgeçin


– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesi Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerin KYK yurtalarına yerleştirilmesi yönünde verilen kararın ardından üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle ilgili konuşan Akşener, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu kararla ilgili tepki gösteren Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Derhal, derhal, derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın” diye konuştu.

Akşener şunları söyledi:

“Ekonomik durumu iyi bir ailenin çocuğuyla, ekonomik durumu kötü bir ailenin çocuğunun yarın üniversite sınavlarında rekabet edilebilmesinin yolunu kaybettirdin. Şimdi de başka bir kaos, yanlış, gençlere dair kötülükle karşı karşıyayız. Bundan derhal vazgeçilmesini Sayın Erdoğan’a iletmek isterim, ona seslenmek isterim; bıktık seçilmişlerin karşısında atanmışların talimat vermesinden, bıktık milletin iradesini hiçe sayan saygısız, kaba, nobran atanmışların tavır ve davranışlarından. Bu yanlıştan derhal vazgeçin.”

Akşener, seçimlerin zamanında yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya; “Bence yapılacak” yanıtını verdi.

“BIKTIK SEÇİLMİŞLERİN KARŞISINDA ATANMIŞLARIN TALİMAT VERMESİNDEN”

Üniversiteye karşı bu alerjinin sebebini anlayamadım? Dün itibariyle YÖK, özellikle vakıf ve özel üniversite diye bildiğimiz üniversitelerin rektörlerine, yöneticilerine bir talimat verdi; ‘Asla yüz yüze eğitim olmayacak. Zoom üzerinden olacak’ Rektörlere yanlış talimat veren bir YÖK Başkanından bahsediyorum. Tıbbiyede okuyan çocuklarla ilgili… YÖK Başkanı’nın verdiği talimat şu; ‘Hoca gidecek odasına, öğrenciyle hoca yan yana gelmeyecek, açacaklar bilgisayarlarını konuşmayı oradan yapacaklar.’ Aziz milletim, ne yapılmak istendiğini ben bir insan, hoca, anne, babaanne olarak anlamam mümkün değil. Buradan Sayın Erdoğan’a Diyarbakır’dan sesleniyorum; derhal bu olmayacak karardan vazgeçin.

Üniversite öğrencilerinin, yüz yüze eğitim yapmalarının, hocaları ile beraber çalışmalarının önünü açın. Ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocukları pandemi ile zaten iki yıl kaybetti. Ekonomik durumu iyi bir ailenin çocuğuyla, ekonomik durumu kötü bir ailenin çocuğunun yarın üniversite sınavlarında rekabet edilebilmesinin yolunu kaybettirdin. Şimdi de başka bir kaos, yanlış, gençlere dair kötülükle karşı karşıyayız. Bundan derhal vazgeçilmesini Sayın Erdoğan’a iletmek isterim, ona seslenmek isterim. Bıktık seçilmişlerin karşısında atanmışların talimat vermesinden, bıktık milletin iradesini hiçe sayan saygısız, kaba, nobran atanmışların tavır ve davranışlarından. Bu yanlış yoldan derhal vazgeçin.” (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version