Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Maraş depremi için yardım seferberliği

Maraş depremi için yardım seferberliği


Artı Gerçek – Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 912 kişinin öldüğü ve 5 bin 385 kişinin yaralandığı 7.7 şiddetinde deprem pek çok binanın yıkılmasına neden oldu. Binalarda enkaz altındakiler için arama kurtarma çalışmaları devam ederken Türkiye çapında STK’ler, siyasi parti temsilcilikleri ve belediyeler de deprem bölgelerine yardım gönderiyor.

TİP: HALKIMIZIN YARALARINI DAYANIŞMA SARACAK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Maraş depreminden sonra dayanışma mesajı yayınladı. TİP’ten yapılan açıklama şöyle:
“Tüm örgütlerimizde acil durum masası oluşturmak, arama-kurtarma ekiplerini harekete geçirmek ve afet bölgesindekilere gerekli yardımları iletmek üzere harekete geçmiş durumdayız. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Halkımız yaralarını dayanışmayla saracak.”

BULDAN: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, YÜREĞİMİZ DEPREM BÖLGESİNDE

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de sosyal medyada ihtiyaç listesi paylaşarak dayanışma çağrısı yaptı : Çağrıda”Depremden zarar gören insanlarımız için dayanışma çağrısı yapıyoruz. Yaralarımızı birlikte saralım” denildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da “Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım.”

Ayrıca, Pervin Buldan başkanlığındaki heyet Diyarbakır’da, Mithat Sancar ise Adana’daki yardım ve dayanışma çalışmalarına dahil olacak.

KIZILAY BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Etimesgut’taki Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi’nde Genel Başkan Kerem Kınık başkanlığında toplanan Türk Kızılay ekipleri, deprem bölgesindeki arama kurtarma ve koordinasyon çalışmalarını sürdürüyor. Burada, açıklama yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, tüm ekipleri bölgeye sevk ettiklerini söyledi.

İBB: HATAY’A YARDIMDA BULUNACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, AFAD koordinasyonuyla İBB’nin Hatay’a yardımda bulunmasına karar verildiğini söyledi. Yardım ekiplerinin AKOM’dan Hatay’a doğru yola çıktığı bilgisini paylaştı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: DESTEK İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı paylaşarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kurtarma ekiplerinin yardım ve destek için harekete geçtiğini bildirdi.

OSMANİYE BELEDİYESİ: 38 PERSONEL BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Osmaniye Belediyesi de yardım ekiplerini yola çıkardığını duyurdu. Buna göre, 6 araç ve 38 arama kurtarma personelini deprem bölgesine sevk etti. Bir adet tam donanımlı arama kurtarma aracı, bir adet arazi tipi kurtarma aracı, bir personel taşıyıcı otobüs, üç adet pikap yük malzeme donanım aracı ve 38 kişilik arama kurtarma personeli, sabahın ilk ışıklarında deprem bölgesine doğru yola çıktı.
Iğdır Valiliği: 50 personel gönderdik

Iğdır Valiliği ve AFAD Iğdır İl Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla deprem bölgesindeki çalışmalara destek olmak için Iğdır AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinden oluşan ilk etapta 10 araç 50 personel gönderildi.

AHBAP: YOLA KOYULDUK

Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla depremden etkilenen bölgelere gideceğini söyledi.
Levent, ayrıca il valilikleri ile görüşülmeden yardım gönderilmesi konusunda da uyarıda bulundu: “Tüm şehirler deprem bölgesine geri desteğe çağrıldı. Ayrıca Ahbap arama kurtarma yola koyuldu. Ben de başkanları olarak bölgeye gidiyorum. Böyle bir felakette bu ülkeye kötülük yapmak istemiyorsanız lütfen ama lütfen şehrin valilikleri ile görüşmeden yardım yollamayın. Her şey tıkanıyor. Şimdiden ‘şu kadar kamyon yollayalım, şuraya şunu yollayalım’ gibi tweetler gördüm. Yapmayın, etmeyin, çalışmalar felç oluyor sonra” dedi.

AFAD BAĞIŞ HESAPLARI PAYLAŞTI

Depremden etkilenen illerde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirten AFAD, Twitter hesabından “Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS (20 TL) gönderebileceği gibi banka hesap numaraları üzerinden de bağış yapabilecektir” açıklamasını yaptı.

Yapılan paylaşımın altına enkaz altında kalan pek çok kişinin adres yazarak yardım istemesi de dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version