Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Malatya’da bakımevi önünde yardım çığlıkları: Hastalar donmak üzere

Malatya'da bakımevi önünde yardım çığlıkları: Hastalar donmak üzere


Artı Gerçek – Maraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Malatya’da Güven Bakım Evi’ndeki hastalar da bulundukları binadan çıkarıldı. Soğuk havada dışarıda olan hasta ve engelli yurttaşları videoya çeken bir bakımevi çalışanı, yetkililerden yardım talep etti. Konunun gündem olmasının ardından açıklama yapan Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı da, “Vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır” açıklaması yaptı.

‘YARDIM EDİN’ ÇIĞLIKLARI

Türkiye saat 04.17’de Maraş Pazarcık merkezli 7,7 ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde depremlerle sarsıldı.

Çok sayıda can kaybının olduğu ve binaların yıkıldığı depremin ardından yurttaşlar bulundukları binaları terk etti. Malatya’da Güven Bakım Evi’ndeki hastalar da bulundukları binadan çıkarıldı.

Soğuk havada dışarıda olan hasta ve engelli yurttaşları videoya çeken bakımevi çalışanı yetkililerden yardım talep etti. Çalışan, “Hastalar soğuktan donmak üzere, içeride halen hastalarımız var lütfen yardım edin” dedi.

GERGERLİOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TALİMAT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya konuyla ilgili talimat verdiklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Veli Ağbaba’yı aradım ve kendisine şunu söyledim: Ne pahasına olursa olsun bu insanları otellere yerleştirin dedim. Bu insanlar soğukta beklemesinler dedim” ifadelerine yer verdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya’da özel bir bakım merkezinde kalan engelli yurttaşların kurum dışına çıkarıldığı görüntülerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş-Elbistan merkezli olarak 13.24’te gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki depremin Malatya’da hissedilmesi sebebiyle deprem esnasında özel bir bakım merkezinde kalmakta olan engelli bireyler bahçeye ve kurum dışına çıkarılmıştır. AFAD ve İl Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı incelemede binanın hasarsız olduğu bilgisinin verilmesi üzerine engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır. Söz konusu özel bakım merkezinde hizmet alan vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamamaktadır.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version