Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Maden işçisi: Umuda koşmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz

Maden işçisi: Umuda koşmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz


Artı Gerçek – Depremin yaşandığı bölgeye giden maden işçileri arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Zonguldak’tan yaklaşık 600 kişi gittiklerini söyleyen maden işçisi Ömür Tok, “Enkazın başında, her umudun peşindeyiz” diyerek yaptıkları çalışmaları anlattı.

İşçi takımı Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün sosyal medya hesabından paylaştığı videoda maden işçisi Tok, “Mücadelemize devam ediyoruz. İlk gün hangi heyecanla geldiysek şimdide aynı heyecanla, motivasyonla çalışıyoruz. 60 saate varan uykusuzluklarımızda oldu ama hiçbir zaman bizim motivasyonumuzu azaltmadı” dedi.

Depremin ilk gününden beri geldiklerini söyleyen Tok, “Issız, ses bizim için hiç fark etmiyor. Nerde olmamız gerekiyorsa ordayız. Burada bir ısı alındığı söylendi. Bizde bir umut diyerek koşarak geldik” diyerek şunları söyledi:

“Her an peşindeyiz, bizim için vazgeçmek yok bu işten. Mücadelemize devam ediyoruz. İlk gün hangi heyecanla geldiysek şimdide aynı heyecanla, motivasyonla çalışıyoruz. 60 saate varan uykusuzluklarımızda oldu ama hiçbir zaman bizim motivasyonumuzu azaltmadı.

‘KENDİMİZİ GÜÇLÜ HİSSEDİYORUZ’

Arkadaşlarım hala güçlü hissettiklerini söylüyorlar, hala çalışmaya hazırlar. Yine bu enkazdaki umut gibi onlarca enkazın peşinden gittik. Yine gitmeye devam edecez. Yine çalışmaya devam edecez. Çünkü kendimizi güçlü hissediyoruz. İnsanlara umut olmaya geldik.

Biz madenciyiz umuda koşmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Çünkü yer altında ışıkları görmeden çalışıyoruz, ışığın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Yeraltında kalan, enkaz altında kalan vatandaşlarımızı en iyi anlayacak grup bizim. Bütün arkadaşlarımızı da motive eden bu çalışma.”

Madencilerin korkusuz olmadığını söyleyen Tok, “Korktukları için daha iyi mücadele ederler. Çünkü geri döndüğünde sevdiklerine kavuşmak isterler” ifadesini kullandı.

Maden işçilerin buradaki insanları da sevdiklerine kavuşturmak için çalıştıklarını söyleyen Tok, “Bizim tek farkımız, hani bir laf son zamanlarda dolanmaya başladı “Gözümüzün kestirmediği yere biz gireriz”. Risk anlayışımız biraz daha farklı. Arkadaşlarıma korkusuzluğu aşılayan aslında umudun pişinde koşma hissi ve arkadaşlarımla birlikte ilk günden beri ilk geldiğimizden beri çalışıyoruz” diye konuştu.

“Bizim yorgunluğumuz bu milletin yanında bu insanların yorgunluğu içinde hiçbirşey” diyen Tok sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz çalışırız bir süre sonra belki de bu yorgunluğumuz azalır ama biz insanlarımızın yanında olmadığımız zaman kendimizi daha yorgun hissederiz. Şu an inanın yorgun görünüyor olabiliriz ama içimizde hiçbir yoğunluk yok. Hala ilk günkü heyecanımızla tüm arkadaşlar çalışıyoruz.”

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version