Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey Kore liderinden Esad’a taziye

Kuzey Kore'den yılın son günü balistik füze denemesi


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Türkiye ve Suriye’de binlerce kişinin ölümüne yol açan Maraş Pazarcık ve Maraş Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a başsağlığı mesajı gönderdi. Ancak Kuzey Kore lideri mesajında Türkiye’den bahsetmedi.

Kore Merkezî Haber Ajansı’nın (KCNA) aktardığına göre, Kim taziye mesajında “Hükümeti, kendisi ve halkı adına Devlet Başkanı Esad’a ve onun aracılığıyla Suriye Arap Cumhuriyeti hükümetine, halkına ve afet bölgesindekilere derin sempatilerini ve başsağlığı dileklerini” iletti.

Mesajda “Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti ve halkının deprem sonrası hasarı en kısa sürede ortadan kaldıracağına ve afet bölgelerindeki insanların yaşam koşullarını istikrara kavuşturacağına inanıyorum” ifadeleri kullanıldı. Mesajda depremde binlerce insanını kaybeden Türkiye’ye değinilmediği dikkat çekti.

GÜNEY KORE TÜRKİYE’YE 5 MİLYON DOLARLIK YARDIM AÇIKLAMIŞTI

Diğer yandan Kuzey Kore’nin barış anlaşması yapılmadığı için teknik olarak hala savaşta olduğu Güney Kore Türkiye’ye arama kurtarma çalışmalarına katılması için yaklaşık 110 personel göndermeyi planladığını duyurmuştu. Güney Kore hükümeti ayrıca Türkiye’ye 5 milyon dolarlık acil insani yardım göndereceğini ve tıbbi ekipmanların da gönderileceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version