Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Koordinatör validen yeni inciler: Memur ve işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar, ne olacak?

Koordinatör validen yeni inciler: Memur ve işçiler bir aylık maaşlarını almasınlar, ne olacak?


Artı Gerçek – Maraş depremlerinin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, bölgeye geç gitmelerini “durumun açıklanandan üç, dört belki beş kat daha kötü olması” ile gerekçelendirmesinin ardından, bu kez de halka “Malının yüzde 10’unu bağışlama” çağrısında bulundu. Bilgin, memur ve işçiler için de “Bir aylık maaşlarını almasınlar ne olacak? Aç kalmayız” dedi.

Nurdağı’ndaki son durumu anlatan Bilgin, depremzedeleri bir ay çadırlarda, 11 ay konteynerlerde, sonra da konutlarda barındırmak istediklerini söyleyerek, “Burada yapılacak konut sayısı aşağı yukarı 12-13 bine yakın. Bu çok büyük bir rakam” dedi.

Bilgin sözlerine şöyle devam etti:

“Çağrıda bulunuyorum. Yaşadığımız felaket normal bir felaket değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, halkına şöyle diyorum; Hepimiz malının yüzde 10’unu bu süreç için bağışlasın.

‘AÇ KALMAYIZ’

Vatandaşlarımız gönül rızasıyla 10 liramız varsa 1 lirasını mutlaka bu sürece bağışlayalım. Hep beraber bu süreci ayağa kaldıralım. 10 liramız 5 liraya düşmesin, 20 lira olsun.

Memurların hepsi 1 aylık maaşlarını almasınlar, ne olacak? Yani aç kalmayız. İşçilerin hepsi, 1 aylık maaşlarını almasın.”

Koordinatör valinin, daha önce de “Kusura bakmayın belki geç geldik ama durum gördüğünüzden, bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan üç, dört belki beş kat daha kötü” itirafında bulunduğu bir video ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version