Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Komşuları kurtardı, konteyneri ailesi getirdi


DÎLOK – Dîlok’ta komşularının çabasıyla enkazdan eşiyle sağ çıkarılan 70 yaşındaki Ömer Ak’ın barındığı konteyneri de oğlu Antalya’dan gönderdi.

 

Dîlok’un İslahiye ilçesine bağlı kırsal Cevizlidere Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Ömer Ak’ın evi depremde yıkıldı. Eşiyle enkazdan komşularının yardımıyla çıkarılan Ak, oğlunun kendi imkanlarıyla kurduğu konteynırda yaşama tutunmaya çalışıyor. “Günlerdir devlet namına kimse buraya ayak basmadı” diyen Ak, enkazdan çıkarıldıktan sonra hastaneye götürüldüğünü ancak tedavi edilmeden geri gönderildiğini belirtti. 

 

KONTEYNERDE YAŞIYOR 

 

Evinin önünde kurduğu konteyneri gösteren Ak, “Demesinler ki bunu devlet kurmuş, bunu çocuğum Antalya’dan gönderdi. Bu köye hiç yardım gelmedi. Muhtar bile daha ayak basmadı. Komşularım şimdi kendine baraka yapıyor. Tahtaları Dörtyol’dan getirdiler. Seçim geçtikten sonra kimse bizim yüzümüze bakmaz. Seçime kadar ne yaptılarsa odur” diye belirtti. 

 

19’UNCU GÜNDE ÇADIRA ULAŞTI

 

Ak ailesini enkazdan kurtaranlar arasında yer alan mahalle sakini Mustafa Yılmaz da, çadırların depremden 4 gün sonra geldiğini söyledi. Kendisine ise depremin 19’uncu gününde çadırın ulaştığını ifade eden Yılmaz, “İnsanlar perişan halde. Çadırların dağıtımında adaletsizlik var. AFAD diye bir şey görmedim burada. Depremin üzerinden günler geçtikten sonra İslahiye’de koordinasyon merkezi kurmuşlar” dedi. 

 

Mahalleden 7 kişiyi enkaz altından çıkardıklarına dikkat çeken İbrahim Şahin ise, şunları belirtti: “Yengemi enkaz altından çıkardık. Hastanede ayağını kestiler. Doktor, ‘geç kaldınız’ dedi. Geç kalınmasaydı ayağını kurtarabilirdik. Kendi arabamızla hastaneye götürmek zorunda kaldık.”

 

MA / Fırat Can Arslan 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version